вівторок, 18 жовтня 2022 08:10

Жан-Клод Ван Даму – 62. Архівні фото актора з найсексуальнішими ногами Голлівуду
10

Американська кінозірка бельгійського походження Жан-Клод Ван Дам відзначає 18 жовтня 62 роки. За акторську кар'єру він зіграв у майже 60 фільмах, серед яких "Кривавий спорт", "Подвійний удар" та "Універсальний солдат".

Gazeta.ua зібрала маловідомі факти та архівні фото сьогоднішнього іменинника.

Ще до того, як він став популярним, актор змінив ім'я і взяв прізвище друга, який загинув. Справжнє прізвище артиста – Ван Варенберг. В 11 років почав займатися карате, а згодом – тхеквондо, кунг-фу, муай-тай і кікбоксингом. Закінчив спортивну кар'єру з 18 перемогами: у 16 боях нокатував суперників ще в першому раунді. З 16 років займався класичним балетом.

"Балет – це мистецтво, але це також один з найскладніших видів спорту. Якщо ви зможете вижити під час балетного тренування, ви зможете пережити тренування в будь-якому іншому виді спорту", – казав Ван Дам.

Після зйомок у фільмі "Підривник" 1998 року актору діагностували швидкий циклічний тип біполярного розладу зі схильністю до самогубства. Ван Дам зізнавався, що мав депресії ще в підлітковому віці.

Американська кінозірка бельгійського походження Жан-Клод Ван Дам відзначає 18 жовтня 62 роки
Фото: eastnews.ua
Жан-Клод Ван Дам з батьками
Американська кінозірка бельгійського походження Жан-Клод Ван Дам відзначає 18 жовтня 62 роки
Двічі одружувався з ексчемпіонкою з бодібілдінгу Гледіс Португіз
 За акторську кар'єру він зіграв у близько 60 фільмах, серед яких "Кривавий спорт", "Подвійний удар" та "Універсальний солдат"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сталлоне засвітився з дружиною на публіці після чуток про розлучення

"Коли я був малим, у Бельгії дітям не ставили діагноз "маніакально-депресивний психоз". Вважалося, що у дитини важкий характер, що він погано вихований. У дитинстві мене рятували тренування, на яких я випускав пару. Але кілька днів без тренувань – і я розклеювався. Це помітив батько і повісив на горищі боксерську грушу, щоб я міг займатися вдома", – розповідав чоловік.

Після тієї ж стрічки Ван Дам почав зловживати наркотиками, на які витрачав до $10 тис. на тиждень. Ця залежність призвела до спроби самогубства, після чого актор пройшов курс лікування в клініці.

Ван Дам має безліч титулів, і серед них – звання "Найсексуальніші ноги Голлівуду" 1997 року. Американські журналісти прозвали актора "Мускулами з Брюсселя".

Кінозірка був одружений п'ять разів і має трьох дітей від попередніх шлюбів. Двічі одружувався з ексчемпіонкою з бодібілдінгу Гледіс Португіз. З нею актор перебуває у шлюбі й досі.

12 жовтня австралійський актор Г'ю Джекман відзначав 54 роки. Його часто асоціюють саме з персонажем серії фантастичних фільмів "Люди Ікс" – Росомахою.

Перший фільм антології вийшов ще 2000 року. Саме він і приніс популярність Джекману. А ще актор має світовий рекорд за кількістю головних ролей у фільмах про одного супергероя: Росомаха з'являвся в 10 повнометражках.

Зараз ви читаєте новину «Жан-Клод Ван Даму – 62. Архівні фото актора з найсексуальнішими ногами Голлівуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути