пʼятниця, 08 жовтня 2021 16:24

Залишив Гарвард заради Голлівуду: неочікувані факти з життя іменинника Метта Деймона
5

8 жовтня американський актор і продюсер Метт Деймон святкує 51-річчя. Здобув популярність завдяки участі у фільмах: "Марсіанин", "Розумник Вілл Гантінґ" і трилогії "Друзів Оушена".

Gazeta.ua підготувала маловідомі факти з життя кінозірки.

1. Деймон народився й виріс в американському місті Кембридж. З дитинства дружить із Беном Аффлеком. Їхні матері спілкувалися ще до знайомства акторів. Дружба Аффлека й Деймона вважається однією з найміцніших у Голлівуді. А ще вони є десятиюрідними братами.

2. Після школи Деймон вступив у Гарвард на факультет англійської мови. В інтерв'ю зізнавався, що часто пропускав заняття в університеті задля того, щоб виступати в місцевому театрі.

3. Написав сценарій фільму "Розумник Вілл Гантінґ", коли викладач з англійської мови дав завдання створити короткі історії. Прототип ще чимало вдосконалювали, але історія про молодого прибиральника, який був математиком, сподобалася глядачам. Деймон здобув Оскар саме за цю стрічку як сценарист.

8 жовтня американський актор і продюсер Метт Деймон відзначає 51-річчя
Фото: Reuters
Написав сценарій фільму "Розумник Вілл Гантінґ", коли викладач з англійської мови дав завдання створити короткі історії
Деймон знімався і в трилогії "Друзів Оушена"
Деймон отримав Оскар саме за стрічку "Розумник Вілл Гантінґ" як сценарист
Майбутню дружину Люсьяну Баррозо Деймон зустрів під час знімань у Маямі

4. За кілька місяців до закінчення університету актор вирішив покинути навчання. Йому запропонували взяти участь у фільмі "Містична піца", де мав зіграти роль лише з однією фразою. Його колегою на знімальному майданчику була американська акторка Джулія Робертс. Але стрічка провалилася в прокаті.

5. Популярність здобув після прем'єри фільму "Мужність у бою". Для цієї ролі Деймон погодився скинути 21 кг за кілька місяців. Екстремальне схуднення погано вплинуло на здоров'я, і він тривалий час відновлювався.

6. А задля ролі в стрічці "Врятувати рядового Раяна" актор набрав вагу, бо режисер вважав його занадто худим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моніці Белуччі - 57. Найспокусливіші фото легендарної італійки

7. Майбутню дружину Люсьяну Баррозо Деймон зустрів під час знімань у Маямі 2003 року. Жінка працювала барменом, а актор поблизу працював у кадрі. Деймон зайшов до бару й одразу закохався в Баррозо. Жінка навіть не знала, що перед нею актор. Весілля було 2005-го. Зараз подружжя виховує чотири доньки: Ізабеллу, Стеллу Завалу, Джіа Завалу й дитину Баррозо від першого шлюбу Алексію. У Деймона є правило: сім'я ніколи не має розлучатися на два тижні й більше. Тож під час знімань в інших містах і країнах актор оплачує поїздку дружини й доньок.

Метт Деймон приєднався до акторського складу майбутнього блокбастера "Тор: любов і грім". Він прибув на знімання до Сіднея.

Деймон провів на карантині в Австралії два тижні. Також на карантині перебували його колеги актори Кріс Пратт і Тесса Томпсон.

Зараз ви читаєте новину «Залишив Гарвард заради Голлівуду: неочікувані факти з життя іменинника Метта Деймона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути