четвер, 09 серпня 2012 11:30

Віце-прем'єр РФ обізвав Мадонну б***дю за підтримку Pussy Riot

Віце-прем'єр РФ обізвав Мадонну б***дю за підтримку Pussy Riot
"Кожна колишня б. з віком прагне читати всім лекції про мораль. Особливо під час зарубіжних турне і гастролей", - написав Рогозін у своєму блозі Фото: nnm.ru

Віце-прем'єр Дмитро Рогозін вжив відомий матюк, вочевидь, на адресу співачки Мадонни, коментуючи в своєму мікроблозі на Twitter її нещодавній виступ на захист учасниць групи Pussy Riot, процес над якими проходить в даний час в Москві.

Хоча у висловлюванні чиновника ім'я Мадонни не називалося, про те, що йдеться саме про неї, зрозуміло як з контексту запису, так і з подальшого листування високопоставленого блогера з читачами.

"Кожна колишня б. З віком прагне читати всім лекції про мораль. Особливо під час зарубіжних турне і гастролей", - написав Рогозін.

На зауваження Олександра Олійника: "При цьому зал одностайно підтримав кожне її слово! Ми інші, нам не зрозуміти кримінального покарання за адміністративне порушення", віце-прем'єр відповів, згадавши цитату з популярного анекдоту: "Або хрест зніми, або труси одягни".

Рогозін не перший раз висловлюється у справі Pussy Riot. Минулого місяця він у тому ж Twitter зло познущався над зверненням громадських діячів на підтримку підсудних, написавши: "Бідні корівки. Стільки важливих татусів готові за них поручитися - розчулює".

Що стосується використаного Рогозіним слова б*** ь у вчорашньому пості, то варто нагадати, що саме цим словом кілька років тому в інтерв'ю Радіо "Маяк" обізвав Мадонну інший відомий громадський діяч - протодиякон Андрій Кураєв. На питання журналістів, що він думає про майбутній виступ Мадонни в Москві, Кураєв заявив: "Багато честі, щоб РПЦ щось думала про кожну заморську б***ь".

Коментар викликав шквал обурення в суспільстві, трохи пізніше священнослужитель в докладній філологічній лекції в своє виправдання заявив, що слово "б*** ь" походить з церковнослов'янської мови і постійно вживається в богослужбових текстах.

"Первинне значення цього слова від дієслова "помилятися", - пояснив він, запевнивши, що називав так співачку саме в цьому, пристойному, сенсі. "Ну, яка ж б*** ь обізвала слово б***ь матюкливим!", - з іронією здивувався Кураєв в ході бесіди з парафіянами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мадонна помолилася за Pussy Riot на концерті в Москві

У минулий вівторок Мадонна виступила з концертом в московському спорткомплексі "Олімпійський". Зі сцени вона висловилася за право людини відкрито виражати свої емоції і переконання в зв'язку з процесом над Надією Толоконніковою, Марією Альохіною і Катериною Самуцевич.

Перед тим як виконати свій хіт "Like а Virgin", співачка заявила, що "Маша, Надя, Катя" "платять занадто дорогу ціну за свій вчинок", і висловила надію на те, що їх відпустять.

Потім вона заспівала обіцяну пісню, надівши чорну маску-балаклаву з прорізами для очей, в яких зазвичай проводять свої акції Pussy Riot. На тілі Мадонни чорним фломастером було написано назву російської панк-групи.

Зараз ви читаєте новину «Віце-прем'єр РФ обізвав Мадонну б***дю за підтримку Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути