неділя, 28 серпня 2022 04:00

Велика Британія, Україна: де діти українських зірок навчатимуться
5

Перше вересня для школярів і студентів цьогоріч буде з обмеженнями через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Багато хто з дітей піде до школи і університетів за кордоном через воєнні дії в країні. Зокрема, деякі знаменитості вирішили також віддати на навчання нащадків за кордон. Однак є й ті, які вирішили залишитися в Україні, пише ТСН.

Донька зіркової пари Тоні Матвієнко й Арсена Мірзояна 6-річна Ніна ще в липні пішла до першого класу. Виконавиця сподівалася, що дівчинка піде до української школи. Однак через те, що вона з донькою зараз у Великій Британії, Ніна тепер навчається тут. Точніше сказати, вона пішла до другого класу, бо там освітній процес відрізняється від українського.

Піти до першого класу в Україні цьогоріч мала і донька Аніти Луценко 6-річна Мія. Однак спортсменка вирішила віддати дівчинку до школи за кордоном. Вони також перебувають у Великій Британії. Луценко записала Мію до звичайної школи, яка розташована за 1,5 год. їзди від Лондона. Тренерка сподівається повернутися в Україну до березня 2023 року. Тож її донька закінчить школу вже на Батьківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко розповів, як працюватимуть школи Києва з 1 вересня

Дружина ведучого Григорія Решетніка Христина зізналась, що вони розглядати декілька варіантів. Синів відправити до школи думали за кордоном, в Івано-Франківську або Києві. Варіант з іншою країною відпав, бо Христина не хоче переїжджати. Усе ж подружжя вирішило відправити дітей до школи та садочку в столиці.

Донька зіркової пари Тоні Матвієнко й Арсена Мірзояна 6-річна Ніна ще в липні пішла до першого класу
Фото: instagram.com/tonya_matvienko
Піти до першого класу в Україні цьогоріч мала і донька Аніти Луценко 6-річна Мія
Дружина ведучого Григорія Решетніка Христина зізналась, що вони розглядати декілька варіантів
Старша донька співачки Олі Полякової Марія цьогоріч вступає до вищого навчального закладу
Донька ведучого Олександра Педана Валерія також цьогоріч закінчила школу

Старша донька співачки Олі Полякової Марія цьогоріч вступає до вищого навчального закладу. Ще до початку повномасштабної війни дівчина вирішила вступати не до українського університету. Марія навчатиметься у музичному університеті BMus в Лондоні. Вона хотіла вступити до музичного коледжу Berklee у Бостоні. Та у родини Полякової через війну немає коштів, аби оплатити навчання доньки. Тож Марія планує піти на підготовчі курси, а наступного року спробує податися на грант.

Донька ведучого Олександра Педана Валерія також цьогоріч закінчила школу. З вибором університету вагалася. Але однозначно знала, що навчатиметься в Україні. Валерія склала мультимедійний тест у Польщі, куди на початку війни поїхала жити з бойфрендом, та подала документи до декількох українських вишів.

Через менш як два тижні діти в Україні підуть на навчання в ті школи, що відповідають умовам під час війни. Батьки можуть самостійно перевірити готовність навчальних закладів.

Майже всі освітні заклади пройшли аудит безпеки ще в липні. Це допомогло визначити, чи готова певна школа приймати учнів на навчання під час війни. Порадами стосовно перевірки готовності школи до воєнного стану поділився освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія, Україна: де діти українських зірок навчатимуться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути