Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2022 13:21

Вбивство операторки Гатчінс: Болдвін подав у суд проти знімальної групи
6

У Сполучених Штатах Америки голлівудський кіноактор 63-річний Алек Болдвін подав до суду в Каліфорнії на кількох членів знімальної групи фільму "Іржа", на зйомках якого загинула операторка українського походження 42-річна Галина Гатчінс.

Болдуін, який є відповідачем у судовому позові помічника режисера по сценарію фільму, подав перехресний позов проти реквізиторки Ханни Гутьєррес, асистента режисера Девіда Голлса, постачальника зброї і боєприпасів для зйомки Сета Кенні та реквізиторки Сари Закрі, повідомляє CNN.

"Даний позов є першим, у якому актор звинувачує когось у протиправних діях у зв'язку зі стріляниною. Більше, ніж будь-хто інший на знімальному майданчику, Болдвін неправомірно вважався винуватцем цієї трагедії. Цими перехресними позовами він прагне очистити своє ім'я та притягнути перехресних відповідачів до відповідальності за їхню неналежну поведінку", – йдеться у позові актора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болдвін та родина вбитої операторки Гатчінс досягли мирової угоди

Американський актор Алек Болдвін подав до суду
Фото: eastnews.ua
Американський актор Алек Болдвін подав до суду
Американський актор Алек Болдвін подав до суду
Американський актор Алек Болдвін подав до суду
Американський актор Алек Болдвін подав до суду

Болдвін звинувачує зазначених членів знімальної групи у недбалості: йому дали заряджений пістолет, яким він випадково застрелив операторку.

"Трагедія сталася через те, що у пістолет зарядили бойові кулі", – сказано в позові.

Згідно із заявою Департаменту довкілля Нью-Мексико, творці стрічки продемонстрували "явну байдужість до ймовірних небезпек, пов'язаних із використанням вогнепальної зброї на знімальному майданчику". Агентство наклало на Rust Movie Productions максимальний штраф у розмірі понад $136 тис.

Пізніше продюсери фільму оскаржили офіційний звіт, заявивши, що компанія "виконала всі відповідні протоколи безпеки". Поліція також оприлюднила кадри зі знімального майданчика, включно з наслідками смертельної стрілянини.

У жовтні минулого року Болдвін випадково застрелив із гвинтівки операторку й поранив режисера на знімальному майданчику вестерну "Іржа" в Нью-Мехіко. Загибла Гатчінс народилася в Україні й виросла на радянській військовій базі за Полярним колом. Вивчала журналістику в Києві й кінематограф у Лос-Анджелесі.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство операторки Гатчінс: Болдвін подав у суд проти знімальної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути