Суд Лос-Анджелеса, що розглядає справу Конрада Мюррея, який був особистим лікарем "короля поп-музики" Майкла Джексона, котрий помер в 2009 році, в понеділок заслухав свідчення персонального кухаря Джексона і з'ясував його гастрономічні уподобання, передає телеканал АВС.
Джексон помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя в Лос-Анджелесі. За версією слідства, Мюррей, якого в даний час звинувачують у ненавмисному вбивстві, дав музикантові надмірну дозу пропофолу (сильного седативного засобу), який у взаємодії з іншими препаратами, у тому числі і заспокійливими, став причиною загибелі співака.
"Зазвичай його сніданок складався з граноли (суміш вівса з коричневим цукром, кокосом і горіхами) з мигдальним молоком, бурякового або морквяного соку. Іноді він їв на сніданок омлет, шпинат або що-небудь з великою кількістю овочів", - наводить телеканал свідчення Кей Чейз, яка готувала їжу для самого співака і його трьох дітей.
Чейз також розповіла, що в останні місяці перед смертю Джексон рідко спускався вниз, щоб поснідати. Замість цього Мюррей став сам приносити йому сніданок в кімнату.
В день смерті Джексона Чейз приготувала йому на сніданок гранолу з мигдальним молоком і один з його улюблених соків. При цьому Чейз зауважила, що зварений напередодні суп з білих бобів, яким, як вона вважала, Джексон повечеряє після закінчення репетицій, залишився неторканим в холодильнику.
У випадку, якщо суд визнає винним Мюррея, який не заперечує той факт, що давав невеликі дози пропофолу Джексону, але не вважає себе винним в ненавмисному вбивстві, він може бути засуджений до чотирьох років ув'язнення і позбутися ліцензії на лікарську діяльність.
Коментарі