понеділок, 30 липня 2018 11:18

У Скадовську визначили володаря гран-прі "Чорноморських Ігор"
6

29 липня завершився найвідоміший і наймасштабніший дитячий фестиваль в Україні – "Чорноморські Ігри", який традиційно проводять у Скадовську.

Цього року стати глядачами фестивалю змогли навіть ті, хто не був у цей час у Скадовську. Упродовж усіх фестивальних днів здійснювали прямі включення телетрансляція на каналі М1 й інтернет-трансляція "Чорноморських Ігор". Також протягом фестивалю працював дитячий прес-центр, де юні журналісти оперативно інформували соціальні мережі про всі цікаві події.

Автор: Прес-служба фестивалю "Чорноморські ігри"
 

Для конкурсантів, їхніх батьків і викладачів працював дискусійний клуб, у якому своїм досвідом ділилися продюсер Олена Мозгова, директор музичної школи А+, викладач вокалу Альона Савінова, автор і виконавець, актор Сергій Бабкін.

Упродовж усіх етапів фестивалю членами журі були: Валентин Коваль (член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення), Руслан Квінта (композитор, музичний продюсер), Олександр Пономарьов (Народний артист України, співак, композитор), Альона Савінова (директор музичної школи А+, викладач вокалу), Натела Чхартішвілі-Зацаринна (генеральний продюсер каналу М1), Олена Мозгова (продюсер), Віталій Дроздов (генеральний директор "Хіт Fm"), Роман Муха (продюсер телеканалу М2), а також зіркові гості – Надія Дорофєєва, Сергій Бабкін, Monatik, NK|Настя Каменських.

"Дякую Миколі Баграєву за те, що продовжує історію "Чорноморських Ігор". Вони є важливими для нашої країни, адже це – найчесніший фестиваль, на якому учасників оцінюють за найважливішими критеріями – талант і рівень підготовки", - прокоментувала володарка гран-прі "Чорноморських Ігор" 2004 - NK/ Настя Каменських.

Автор: Прес-служба фестивалю "Чорноморські ігри"
 

Усі суперфіналісти "Чорноморських Ігор-2018" були нагороджені відзнакою фестивалю - "Золотим дельфіном" і спеціальними призами від членів журі та партнерів Фестивалю: Євген Рищук подарував гіроскутер, Карл Стурен - путівку на двох до Швеції, Валентин Коваль - модний гаджет, Віталій Дроздов - професійний мікрофон від "Хіт FM", Натела Чхартішвілі-Зацаринна - квитки у зірковий партер на церемонію премії М1 Awards, Burisma Group відзначила кращу авторську українську пісню, Роман Муха - запис пісні у студії М1/М2, Руслан Квінта подарував аранжування пісні.

Автор: Прес-служба фестивалю "Чорноморські ігри"
 

Отже, за результатами голосування всіх членів журі найвищу нагороду фестивалю - гран-прі вокального конкурсу отримала Іващенко Еліна з піснею "Listen", 16 років, м. Бровари.

"Я дуже вдячна членам журі! Для мене це дуже важливо! Дякую глядачам за таку підтримку, дякую "Чорноморським Іграм" за існування! Такі фестивалі мають бути в Україні. Я пишаюся, що це свято проходить саме тут. Слава Україні!"

Автор: Прес-служба фестивалю "Чорноморські ігри"
 

Рішення журі прокоментував його голова Валентин Коваль:

"У нас з самого початку, від перших фестивалів головне - це вміння дитини співати. Це має бути, у першу чергу, вокальний талант, а вже потім може стосуватися сценічного руху, костюмів або навіть пісні, бо для мене, як для звичайної людини, важливі хітовість і нехітовість пісні, але як для професіонала цей критерій немає сенсу, бо я розумію, якщо людина співає, згодом прийде хітова пісня, успіх і т.д. Бо якщо дитина взяла суперхіт, а співає нещиро, нечисто, завчено, механічно, то артиста з цієї дитини не буде. Завжди на першому місці стояли вокальні дані"!

Вручаючи гран-прі "Чорноморських Ігор-2018", засновник фестивалю Микола Баграєв сказав:

"Фестиваль "Чорноморські Ігри" проводиться не лише для того, щоб визначити переможця. Ми намагаємось допомогти дітям із вибором їхнього творчого напряму. Вони потрапляють у середовище фахівців, де можна отримати корисну пораду, набратися досвіду та спробувати підкорити багатотисячну аудиторію. Важливо, щоб кожна дитина зрозуміла, що сцена – це її покликання і що успіх залежить не лише від її особистого таланту, але й від праці багатьох людей. Впевнений, що досвід участі у "Чорноморських Іграх" допоможе кожній дитині реалізувати свій творчий потенціал".

Також переможниця отримала спеціальний приз від голови Українського Культурного Фонду, дружини президента України Марини Порошенко. Під час гала-концерту фестивалю минулорічна володарка 1-го місця у категорії "Народний спів" Вероніка Морська виконала пісню "Човен", яку їй подарував Руслан Квінта. Обіцянку, яку він зробив минулого року зі сцени "Чорноморських Ігор", композитор виконав на всі 100%, написавши не лише музику, але й слова пісні.

Автор: Прес-служба фестивалю "Чорноморські ігри"
 

Гала-концерт "Чорноморських Ігор-2018" відкрив новостворений дівочий рок-гурт "The Sixsters", барабанщиця якого виборола гран-прі на престижному фестивалі у Лас-Вегасі.

Усі 3 дні фестивалю на головній сцені Скадовська працював "зірковий десант". Своїми виступами дітей порадували їхні кумири, більшість з яких свого часу були переможцями та лауреатами "Чорноморських Ігор": Ліза Волощенко – гран-прі "Чорноморських Ігор–2017", Вероніка Морська – 1-е місце "Чорноморських Ігор–2017", Ярослав Рогальський – 1-е місце "Чорноморських Ігор–2017", D-SIDE BAND, ALYOSHA, TamerlanAlena (Олена Омаргалієва – 1-е місце "Чорноморських Ігор–2002"), Тіна Кароль – лауреат "Чорноморських Ігор–1999", Michelle Andrade, Артем Пивоваров, Божена Дар, "Время и Стекло" (Надя Дорофєєва – 1-е місце "Чорноморських Ігор–2004"), KISHE, NIKITA LOMAKIN, MONATIK, NK/Настя Каменських – гран-прі "Чорноморських Ігор–2004", Олександр Пономарьов, Сергій Бабкін, Оля Цибульська.

Автор: Прес-служба фестивалю "Чорноморські ігри"
 

Нагадаємо, що XVI Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри" відбувся за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської обласної ради. Меценатом Фестивалю виступила Burisma group, Партнером – Благодійний фонд Євгена Рищука. Еко-енергетика Фестивалю - Vindkraft. Авіаперевізник Фестивалю - Міжнародні Авіалінії України. Медіапартнери - М1, ХітFM, "Обозреватель.ua", "KOLOBOK.UA". Медична допомога – Бориска.

У конкурсному відборі "Чорноморських Ігор" брали участь 563 юних виконавця віком від 6 до 16 років. За три фестивальні дні заходи фестивалю відвідали понад 45 000 глядачів.

Зараз ви читаєте новину «У Скадовську визначили володаря гран-прі "Чорноморських Ігор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути