Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 16:55

Тар'я Турунен змусила київських музикантів п'ять років чекати з нею зустрічі
5

Фото: Прес-служба

У Києві почалися закриті репетиції, приурочені до майбутнього концерту екс-солістки групи Nightwish

Два тижні залишилося до концерту всесвітньо відомої оперної і рок-діви, екс-солістки групи Nightwish Тар'ї Турунен, яка виступить в Києві з єдиним сольним концертом 21 грудня. Турунен приїжджала в Україну п'ять років тому. Шанувальники готують улюбленій артистці грандіозний флешмоб і з'їжджаються на виступ з усього СНД. Організатори запевняють, що в касах майже не залишилося квитків.

Напередодні концерту, який обіцяє стати одним з найяскравіших музичних подій року, що минає, в Києві почалися закриті репетиції оркестру. Планується, що на сцену разом з Тар'єю вийдуть понад 60 музикантів з Kyiv Fantastic Orchestra, які зіграють на різних інструментах - скрипки, барабани, контрабас ... Програма дуже складна, і, щоб реалізувати все задумане на вищому рівні, музиканти вже зараз весь час присвячують репетиції. На одному з недавніх прогонів, коли весь оркестр зібрався разом і заграв одну з композицій Тар'ї, присутні боялися поворухнутися, щоб не порушити казкову атмосферу. Це було так зворушливо, що навіть диригент Микола Лисенко не зміг стримати емоцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Києва приїде екс-солістка групи Nightwish Тар'я Турунен

"У мене мороз біжить по шкірі, - зізнався правнук і повний тезка відомого композитора, якому належить управляти оркестром на концерті Тар'ї Турунен. -Ми стикнулися з творчістю цієї артистки, коли грали її композицію в проекті Rock Symphony. Тар'ї не було з нами на сцені . У нас був хор, сольні гітари, в міру сил ми намагалися її замінити, але це було неможливо, нам не вистачало її голосу. Ми закохалися в неї і мріяли про зустріч з нею протягом останніх п'яти років ".

За словами Лисенка, коли їх колектив дізнався, що візьме участь в київському концерті Турунен, радості музикантів не було меж.

"Ми вже в передчутті зустрічі ... Хоча ця програма не пов'язана з Nightwish, я хочу заспокоїти тих людей, які йдуть на Тарью як на екс-солістку цієї групи. Духheavy metal- все це є, Тар'я залишається вірна собі, навіть в різдвяних хітах. Вона зберігає свій стиль, абсолютно неповторний. Є спокійні, ліричні композиції, але є і такі, де вона згадує про своє рокерське минуле, і це неймовірно ", - розповів Микола Лисенко.

Репетиції займають у музикантів до 4 годин на день. Вони намагаються не вчити композиції напам'ять, а осягнути сутність музики і енергетику Турунен, щоб на концерті зіграти з нею гармонійно.

Тар'я Турунен - ​​одна з найвідоміших жінок в рок-музиці. Вона знаходиться в п'ятірці кращих академічних вокалісток світу. Британський журнал The Sun нарівні з Мадонною назвав Тарью однією з 50 жінок, які за життя стали безсмертними завдяки своєму внеску в музику.

Зараз ви читаєте новину «Тар'я Турунен змусила київських музикантів п'ять років чекати з нею зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути