Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2018 22:21

Тарас Тополя розповів, чому перестав активно допомагати українським солдатам

Тарас Тополя розповів, чому  перестав активно допомагати українським солдатам

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя розповів, як змінилась його волонтерська діяльність з введеням контрактної армії в Україні.

Про це стало відомо в бесіді артиста з Gazeta.ua.

"Активність зменшилася, відколи армія стала контрактною. Волонтери почали "воювати" на інших фронтах, з міністерством оборони. Щоб те, що раніше збирали з людей, почало забезпечуватись через військовий бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас є кілька записів російською, але найближчі 5-10 років вони не будуть заспівані" - музикант Тарас Тополя

З медиками волонтерами відвоювали у фарммафії й зацікавлених чиновників повноцінну військову аптечку "натовського" зразка. Для прикладу, в разі поранення на полі бою важливо вчасно зупинити кровотечу. Життєво важливо вміти самому собі надати допомогу і мати в аптеці необхідний інструмент. Зараз йдуть кабінетні бої за медичний евакуаційний транспорт. У питання забезпечення зброєю ми не ліземо, бо вважаємо, що це не справа музикантів", - говорить артист.

За словами Тополі, волонтери допомагають ветеранам, які повернулись з війни.

Наш волонтерський фонд "Вільні.UA" продовжує працювати. Його директор Катерина Нечаєва постійно акумулює кошти. Олександр Благий на своєму пікапі відвозить раз у місяць бійцям допомогу, закуплену на ці кошти. В даний момент з очільником турфірми "Феєрія мандрів" шукаємо бійців, які пройшли реабілітацію. Пробуємо допомогти їм влаштуватись на роботу в Америку на півроку чи рік. Роботодавці - власники компаній вантажних перевезень, які готові брати до себе українців.

"Антитіла" наступного року збираються у тур стадіонами, який охопить різні міста країни.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Тополя розповів, чому перестав активно допомагати українським солдатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути