Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2018 10:25

Сяюча Марія Єфросиніна та зірка польського кіно представили святковий блокбастер
35

Прем'єра "Пригоди S Миколая"
Фото: Big Hand Films
Прем'єра "Пригоди S Миколая"
Прем'єра "Пригоди S Миколая"
Прем'єра "Пригоди S Миколая"
Прем'єра "Пригоди S Миколая"

Сьогодні у прокат виходить стрічка "Пригоди S Миколая". Напередодні актори та творча група новорічного блокбастера представила його на зірковій вечірці.

Режисером стрічки став Семен Горов, якого український глядач знає по відомим зимовим мюзиклам "Вечори на Хуторі біля Диканьки", "Попелюшка", "Пригоди Вєрки Сердючки", та ін.

"Це комедія для всієї родини, де є злиття деяких жанрів, є бандити, є багато музики, пісні, які співають актори. Але це не мюзикл. Вона розповідає про реальну сім'ю, голова якої втратив всі кошти і вимушений з родиною перебратись до Карпатського села. Їх сім'я на межі розпаду. Але одне маленьке диво здатне змінити все. Я сподіваюсь, що ця історія зможе торкнутись душі кожного незалежно від віку" - розповідає Семен Горов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зірки знялись для благодійного календаря

У кіно S Миколая зіграв Григорій Боковенко.

"Зіграти Святого Миколая - це велика відповідальність. Він не простий персонаж, як решта. Він має надихати та вселяти добрі почуття. Одного разу підійшов один чоловік і питає: "Ти Святий Миколай?". Я відповідаю: "так". Запропонував йому загадати бажання, але лише з чистим серцем та гарними думками. Той каже: "хочу мільйон!". Я сказав, якщо він матиме добре серце, то так і буде. Пізніше дізнався, що він став мільйонером. Перед зйомками я пішов до церкви і попросив Святого Миколая благословити мене на роль. Думаю, він благословив. Коли були знімальні дні, а снігу не було, то я одного разу вийшов на двір, помолився і в цей час почали кружляти сніжинки. І це у квітні!", - говорить Gazeta.ua Григорій Боковенко.

На роль мами головних героїв, за словами творців фільму, довго не могли знайти акторку. Розглядали багато відомих артисток, але, врешті, обрали Машу Єфросиніну.

Автор: Big Hand Films
  Прем'єра "Пригоди S Миколая"
Прем'єра "Пригоди S Миколая"

"Я продивився 10-15 артисток на роль мами і не міг знайти потрібного обличчя, інтонації — щоб вона була і м'яка, і жорстка. Наш персонаж був модним блогеров. Я згадав про Машу, подзвонив їй, запросив на проби. Вона була здивована, я й сам здивувався, що запросив її. Зрештою, вона нам дуже сподобалась, тож ми зупинили свій вибір на Маші"", - згадує Семен Горов.

Відома українська акторка та телеведуча постане перед глядачами в ролі редактора модного блогу, чоловік якої втратив всі гроші та перевозить родину до старого бабусиного будинку.

Разом із Машею, у кадрі працював популярний польський актор Пшемислав Ципріанськи.

"Мені дали 3 дні на роздуми і я погодився. Це добра та святкова картина. Я взагалі у реальному житті не схожий на свого персонажа. Дуже енергійний і до того ж не вистачило б у мене терпіння щодо характеру моєї екранної дружини. У моїй родині дуже шанують різдвяні свята. У мене велика сім'я і ми любимо збиратися всі разом. На столі 12 страв, кожну з яких маєш скуштувати. Моя мама неймовірно готує. Вночі, хто хоче може піти на церковну службу. Взагалі на Різдво все меньше дивимося телевізор, більше присвячуємо час один одному, адже це чудова можливість поспілкуватися", - говорить Gazeta.ua Пшемислав Ципріанськи.

А от двократний володар титулу найсильнішої людини світу — Василь Вірастюк зіграв роль головного антогоніста — димарного злодія Кабана, який напередодні Дня Святого Миколая вдягає кожух Миколая та "іде на справу".

"Я прискіпливо ставлюсь до ролей. Зазвичай відмовляюсь від багатьох картин, але "Пригоди S Миколая" - це добре та сімейне кіно. Воно несе світло. Протягом зйомок було чимало історій, які доводять - дива існують, - говорить Василь Вірастюк, який зіграв негативного персонажа у картині, - у нас у акторів завжди були різні знімальні графіки, всі намагались підлаштуватися, а тут ще і снігу бракувало. Але, коли всі збирались, обов'язково і погода нам сприяла".

У фільмі, окрім фокусів та танців, Василь здивує глядачів ще й співом! Пісню, що виконує спортсмен, було написано спеціально для стрічки. А голос, що лунає в кадрі — справжній голос Василя.

Автор: Big Hand Films
  Прем'єра "Пригоди S Миколая"
Прем'єра "Пригоди S Миколая"

Як зазначають творці фільму, їх мета — відродити Миколая як український символ різдвяних свят:

"Ідея фільму виношувалась 4 роки. Спочатку це було задумано просто, як хороше кіно для сімейного перегляду. Але, коли ми почали працювати над образами, зрозуміли, що перед нами стоїть значно вища мета — створити українського святкового героя, який посуне Діда Мороза чи Санта Клауса. Це мав бути, передусім, герой для дітей, на якого чекатимуть та якого любитимуть. Тож саме діти створювали Миколая" - розповідає продюсер Марія Каель.

За словами творців стрічки, було розроблено більше 10 образів Миколая, з яких два дні поспіль група хлопчиків та дівчат від 9 до 16 років компонувала різні атрибути образа на свій лад: кожух, посох, мішок, капелюх, обличчя та наділяли його рисами, якими, на їх думку, має володіти справжній Супер Миколай.

Головним саундтреком фільму стала пісня "Для них" гурту O`Torvald, написана спеціально для нього. Не зважаючи на драйвовість, вона дуже органічно вписалась в фінальну сцену, де за сценарієм Женя Галич із бандою грають самих себе.

Окрім цього, в фільмі є сцена, де фігуристи показують вечірнє шоу на льоду. У кадрі з'являються чемпіони України з фігурного катання, вихованці полтавської школи фігурного катання.

Фігуристи показували шоу на високому рівні навіть в -26, який панував на майданчику, коли знімали головну сцену.

Більше року роботи акторів та команди і вже 13 грудня фільм виходить в український прокат. Картину покажуть у 146 кінотеатрах на 254 екранах.

Виробник фільму — кінокомпанія BIG HAND FILMS. Стрічка стала одним із переможців ювілейного 10 конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет фільму складає 37.6 млн грн, 22.6, з яких профінансувало Державне агентство України з питань кіно.

Головним героєм фільму є другокласник Артем, родині якого доводиться залишити затишну квартиру у столиці та переїхати до засніжених карпатських гір. Напередодні Дня Святого Миколая батьки лишають малого з сестрою-підлітком та їдуть в місто. На порозі старої хати з'являється сам Миколай! От тільки згодом виявляється, що це не чарівник, а лише злодій у його костюмі. Тож Артему з місцевими дітьми доведеться проявити неабияку мужність та дружність, щоб дати відсіч грабіжнику.

Зараз ви читаєте новину «Сяюча Марія Єфросиніна та зірка польського кіно представили святковий блокбастер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути