неділя, 18 листопада 2018 04:44

Сумська та Боклан вразили перевтіленням у "Кріпачці"
4

Станіслав Боклан
Фото: Прес-служба
Гаврилов
Ольга Сумська
Тарас Цимбалю

Навесні на телеканалі СТБ відбудеться прем'єра масштабної костюмованої драми " Кріпачка ". Всі актори проходили складний тривалий кастинг і навіть до масовки були певні вимоги. Цілком логічні, якщо враховувати, що дія серіалу відбувається в 19 столітті. Табу: не повинно бути нарощених вій, татуажу брів, ненатуральних збільшених губ, яскраво вираженого фарбованого волосся.

"Бувають типажні актори, для яких майже нічого не потрібно робити. Можна на людину надіти костюм і вона максимально підходить під 19 століття. Але взагалі не повинно бути татуажу, нарощених вій, накладних нігтів. В принципі, все інше можна вирішити за допомогою гриму та перук ", - ділиться секретами костюмованого серіалу художник по гриму Ліліана Хома.

Станіслав Боклан грає багатого поміщика Петра Червінського. Для того щоб надати Народному артисту вид героя з 19 століття, кожен знімальний день гримери клеїли постиж (вуса і бакенбарди), а також накручували волосся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорсткі корсети і безжальні ігри: що готує для глядача український серіал " Кріпачка "

"Багатьом чоловікам ми накручували волосся. Комусь до образу підходило, але частіше це робилося спеціально для ефекту, що у цих героїв є прислуга для догляду за ними. У той період не було спеціальних щипців для накрутки, але так як у нас не чисто історичний проект, а стилізована історична драма, ми іноді дозволяли собі імпровізувати для досягнення певних ефектів в образах героїв ", - розповідає Ліліана.

Тарас Цимбалюк виконав роль коваля Назара. Крім перуки, яку приклеювали акторові кожен знімальний день, були і інші особливості, які виникли по ходу сюжету серіалу.

" Найскладніший по гриму герой - Назар. Є періоди, коли на його грим йшло півтори години. Це дійсно багато для серіалу, але було прийнято рішення, що нам потрібні ці нюанси і продюсери погодилися на них", - коментує Ліліана.

Михайло Гаврилов зіграв військового Григорія Червінського. Головному антагоністові серіалу потрібно було надати строгий, але привабливий вигляд. Коли Михайло приїхав на проби з гримом, йому відразу визначили вуса, які повинні були підкреслити негативний характер героя. А також підкручували волосся.

Ольга Сумська грає Софію Косач. Для образу вдови дрібнопомісного дворянина, вирішили використовувати перуку, щоб постійно не фарбувати волосся Ольги і не укладати в складну зачіску.

"Ми пробували кілька варіантів перук, поки не знайшли цей русявий, який мені максимально підійшов. Перуки дорогі, замовляли з Голлівуду. Їх легко і зручно одягати. І на мені майже немає гриму, так як 19 століття, тому має бути просто чисте шляхетне обличчя ", - розповідає Ольга Сумська.

"Якщо говорити про жіночі образи, то майже у всіх актрис вони дуже складні, особливо, у дворянських панночок. Накладки з волосся, накладне волосся. Це все потрібно формувати в дуже складні не сучасні зачіски. А якщо використовуються додаткові головні убори, це займає ще більше часу ", - ділиться художник по гриму.

13 місяців, 246 змін, 2065 сцен - саме стільки за часом створювався масштабний серіал. Події в серіалі зачіпають всі пори року, тому знімали нон-стоп. Найхолодніша зйомка була при температурі -27, а найспекотніша +34.

Зараз ви читаєте новину «Сумська та Боклан вразили перевтіленням у "Кріпачці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути