четвер, 22 грудня 2011 12:13

Стіву Джобсу вручать почесну "Греммі"

Стіву Джобсу вручать почесну "Греммі"

Співзасновник корпорації Apple Стів Джобс буде посмертно нагороджений спеціальною почесною нагородою опікунської ради премії "Греммі" (Trustees Award), повідомляє офіційний сайт премії.

Опікуни премії Американської академії звукозапису віддали належне революції у світі музики, яку зробив Джобс, створивши mp3-плеєр iPod і доповнюючий його музичний онлайн-магазин iTunes.

"(Джобс) винайшов продукти і технології, який змінили шлях споживання музики, телепередач, фільмів і книг", - йдеться на сайті премії.

Церемонія вручення нагороди відбудеться в Лос-Анджелесі 12 лютого 2012 року.

Стів Джобс пішов з життя 5 жовтня 2011 у віці 56 років після тривалої хвороби. Офіційна біографія Джобса, написана за його безпосередньої участі колишнім редактором журналу Time Волтером Айзексоном, стала бестселером ще до виходу в друк в кінці жовтня.

Премія Американської академії звукозапису вручається щорічно, починаючи з 1958 року, за видатні досягнення в сфері звукозаписної індустрії. Це одна з чотирьох найпрестижніших музичних нагород в США, у світі музикантів вона вважається еквівалентом вищої кінематографічної нагороди - "Оскара".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідна сестра Джобса розповіла, як він помер

"Греммі" вручають в 109 категоріях за 29 музичними жанрами. Переможець у кожній номінації визначається голосуванням членів Академії звукозапису. Нагорода являє собою позолочену статуетку, яка зображує грамофон. Їх вручну виготовляють на фірмі Billings Artworks.

Зараз ви читаєте новину «Стіву Джобсу вручать почесну "Греммі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути