неділя, 07 серпня 2022 08:55

Стала акторкою завдяки скандалу: популярні ролі іменинниці Шарліз Терон
10

Сьогодні, 7 серпня, святкує 47-й день народження американська кіноакторка, продюсерка, фотомодель Шарліз Терон. Починала кар'єру з модельних конкурсів у 16 років. Тоді про спокусливу білявку мало хто знав. Її життя кардинально змінилося в 21 рік: її в одному з банків помітив голлівудський агент.

Gazeta.ua зібрала найпопулярніші фільми з кінозіркою.

Терон родом із Беноні, міста в Південно-Африканській Республіці. Її батьки керували будівельною фірмою і мали ферму. Там майбутня зірка любила грати, а її найкращим другом була коза на прізвисько Бок. 1990 року мати Терон застрелила чоловіка, який часто зловживав алкоголем. Убивство було самообороною, тому поліція не звинувачувала жінку в злочині.

У 16 років взяла участь у місцевому конкурсі моделей і перемогла. Згодом підписала річний контракт із міланським модельним агентством. За рік об'їздила Європу, а потім вирушила до Нью-Йорка, де й залишилася.

1996 року Терон влаштувала скандал в одному з банків. Свідком цього став голлівудський агент Джон Кроссбі. Він дав їй візитку, а за кілька днів – привів в акторську школу.

7 серпня святкує 47-й день народження американська кіноакторка, продюсерка, фотомодель Шарліз Терон
Фото: eastnews.ua
Терон родом з Беноні, міста в Південно-Африканській Республіці. Її батьки керували будівельною фірмою і мали ферму
Першою серйозною роллю стала кримінальна драма "Два дні у долині" Джона Херцфельда
Шарліз Терон з матір'ю Гердою
Шарліз Терон з матір'ю Гердою

Першою серйозною роллю стала кримінальна драма "Два дні у долині" Джона Херцфельда. Вона зіграла подружку одного з головних героїв. 1997 року знялася у стрічці "Адвокат диявола". Це була по-справжньому велика робота акторки. Її колегами по знімальному майданчику були Аль Пачіно та Кіану Рівз.

Акторка подробицями особистого життя майже не ділиться з публікою. Мала декілька бурхливих романів. Серед її цивільних чоловіків був і режисер Шон Пенн.

Своїх дітей Терон не мала. 2012 року всиновила хлопчика на ім'я Джексон. А згодом і дівчинку Гаст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джейсону Стейтему – 55: п'ять визначних бойовиків з кінозіркою

Пропонуємо проглянути добірку культових ролей сьогоднішньої іменинниці.

Адвокат диявола (1997)

Терон грала в цій стрічці дружину головного персонажа – перспективного юриста, якого зіграв Кіану Рівз. Його клієнтом став сам диявол, який обіцяв славу і грошей. Спокушає юриста для роботи на себе і своїх клієнтів. Однак не попередив, що платою стане смерть найближчих. І першою жертвою буде дружина юриста.

Правила виноробів (1999)

Сюжет оснований на однойменній книзі Джона Ірвінга. Акторка зіграла кохану солдата, який вирушив на війну. З іншим головним персонажем героїня Терон знайомиться за сумних обставин. Але потім пара починає зближуватися. Однак біля будинку виноробів є інші правила й секрети, які ведуть до трагедії.

Монстр (2003)

Цей фільм приніс Терон першу номінацію на "Оскар" і першу нагороду американської кіноакадемії. Акторка перевтілилася в образ серійної вбивці Ейлін Ворнос і не побоялася мати непривабливий вигляд – з недоглянутою шкірою, обвислим брудним волоссям і відсутністю брів.

Північна країна (2005)

Це ще одна драма з іменинницею. Фільм заснований на реальних подіях. Терон зіграла найсміливішу з жертв сексуальних домагань у шахтах Міннесоти. І своєю професійною грою знову підкорила критиків, отримавши номінації на всі ті премії, які їй дісталися за "Монстра".

Атомна блондинка (2017)

У шпигунському трилері Шарліз зіграла розумну і вибухонебезпечну секретну агентку. Події фільму відбуваються в Берліні 1980-х. Її колегами на знімальному майданчику стали Джон Гудман, Джеймс Макевій, Софія Бутелла та Тіль Швайгер.

Терон нечасто показує прийомних доньок – 10-річну Джексон і 7-річну Огаст. Але зробила виняток, вітаючи матір Герду. В Instagram зірка опублікувала серію знімків, на одному з яких Герда позує з онуками. 27 січня мати Терон святкувала день народження.

Зараз ви читаєте новину «Стала акторкою завдяки скандалу: популярні ролі іменинниці Шарліз Терон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути