пʼятниця, 13 березня 2020 13:58

Співак влаштував аншлаг і залишив сцену

Співак влаштував аншлаг і залишив сцену
Лучано Паваротті 16 років тому залишив сцену: його сольні концерти збирали до півмільйона глядачів.

16 років тому італійський оперний тенор Лучано Паваротті на сцені Metropolitan Opera попрощався з глядачами. Він виконував роль Маріо Каварадоссі в опері Пуччіні "Тоска".

Перед виставою він оголосив, що залишає сцену.

У Metropolitan Opera був аншлаг. Незважаючи на те, що часом голос Паваротті звучав слабше, ніж зазвичай, зал проводив його 11-хвилинною овацією.

Останній виступ Паваротті відбувся 10 лютого 2006 року в Турині, на церемонії відкриття XX Зимових Олімпійських ігор: він виконав Nessun dorma з опери Пуччіні "Турандот".

Лучано Паваротті популяризував оперу. Його сольні концерти збирали до півмільйона глядачів, які приходили послухати тенора наживо в Центральному парку Нью-Йорка, в лондонському Гайд-парку, на Марсовому полі в Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Просто зробив паузу": у співака під час концерту зупинилося серце

1992 року Паваротті створює програму "Паваротті і друзі", в якій беруть участь, крім оперних співаків, зірки естради Елтон Джон, Стінґ, Браян Адамс, Андреа Бочеллі, Лайонел Річі, Джеймс Браун, Селін Діон, Шеріл Кроу. 1998 року Лучано Паваротті отримує премію "Легенда Греммі".

Лучано Паваротті був двічі одружений. Першу свою дружину Адуа Вероні він зустрів, ще будучи підлітком. Вони були заручені сім років і одружилися 1961 року. У шлюбі народилися три дочки - Лоренца, Христина і Джуліана.

Другою дружиною співака 2003 року стала Ніколетта Мантовані, яка працювала його секретарем. Вона була молодша за Паваротті на 34 роки. У цьому шлюбі народилася дочка Аліче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без аромату жінка анонімна" - помер культовий дизайнер

Смерть маестро не могла залишити байдужими його шанувальників. Протягом трьох днів, поки труна з тілом Лучано Паваротті стояла в соборі рідного міста, цілодобово йшли люди, щоб попрощатися з кумиром.

На честь тенора в Італії відкрилися два музеї: один - у Модені, в будинку співака, другий - у Мілані, в Галереї Вітторіо Емануеле II. Міланський музей-ресторан повністю присвячено знаменитому італійцеві.

Лучано Паваротті помер о 5 ранку 6 вересня 2007 року, не доживши трохи більше місяця до свого 72-річчя, від раку підшлункової залози у своєму будинку в Модені. 8 вересня 2007 року відбулися прощання і похорон маестро. Лучано Паваротті був похований на кладовищі Монтале Рангоні під Моденою, в сімейному склепі, поруч із батьками та мертвонародженим сином.

Зараз ви читаєте новину «Співак влаштував аншлаг і залишив сцену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути