середа, 08 червня 2016 12:23

Соціальний проект Катерини Бужинської визнали наймасштабнішим у світі
5

Фото: Соціальні мережі

В Києві відбулось урочисте підведення підсумків міжнародного соціального проекту "Діти за мир у всьому світі" за участі почесних гостей, представників влади, народних артистів та, звичайно, дітей, які стали його головними героями.

Нагадаємо, що ініціатором проекту виступив БО "Фонд "Відродження Прикарпаття", який розробив та впровадив в життя низку масштабних заходів, в яких було задіяно більше 100 тисяч дітей з усього світу. До проекту долучилися 35 країн, а в його рамках діти виготовили 33170 голубів миру, встановивши рекорд України та світу. Днями він був офіційно зареєстрований, а "Діти за мир у всьому світі" отримав статус наймасщтабнішого міжнародного соціального проекту.

Під час урочистостей щодо підведення підсумків проекту президент БО "Фонд "Відродження Прикарпаття", співачка Катерина Бужинська подякувала всім учасникам заходів та партнерам. За її словами, проект не закінчується, а входить в іншу стадію – відтепер основні активності будуть зосередженні на направленні дітей учасників АТО і переселенців, дітей сиріт з усієї України на оздоровлення до країн-партнерів заходу. Зокрема, уряд Угорщини вже підтвердив, що профінансує оздоровлення та відпочинок 1000 маленьких українців, Болгарія готова прийняти – 300 дітей, Румунія – 200, Австрія – 100. Додатково ведуться перемовини щодо аналогічних заходів з Бельгією, Швейцарією та Іспанією.

Проте одна з учасниць проекту отримала свою нагороду саме під час урочистостей - в театрі ім.І.Франка Катерина Бужинська нагородила маленьку жительку Волновахи Любов Макаренко, яка стала переможницею конкурсу української пісні. Дівчина виграла путівку до табору в Болгарії та заспівала для почесних гостей разом с улюбленою співачкою її хіт "Україна – це ми!".

Нагадаємо, що в рамках реалізації проекту "Діти за мир у всьому світі" пройшов флешмоб, який підтримали голови парламентів, представники посольств і консульств, державних адміністрацій, українські артисти, дизайнери, телеведучі, дитячі колективи тощо, а також була виготовлена колекційна тематична марка, презентовані мапи миру країн-учасниць заходів. А Катерина Бужинська записала разом з маленькими українцями гімн проекту, який згодом був презентований Папі Франциску під час його загальної аудієнції на площі Святого Петра у Ватикані, також пісня пролунала в Європарламенті, штаб-квартирі НАТО та інших євро інституціях.

Зараз ви читаєте новину «Соціальний проект Катерини Бужинської визнали наймасштабнішим у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути