пʼятниця, 30 липня 2021 10:50

Скарлетт Йоганссон подала на Disney до суду: подробиці скандалу

Скарлетт Йоганссон подала на Disney до суду: подробиці скандалу
На стримінг-сервісі Disney+ картина зібрала $60 млн. Фото: Disney

Американська акторка 36-річна Скарлетт Йоганссон судитиметься з компанією Disney через показ фільму "Чорна вдова" на стримінговому сервісі Disney+.

Причиною для позову став одночасний вихід стрічки на платформі Disney+ та в кінотеатрах, пише CNN. Йоганссон вважає, що це порушує її контракт, оскільки гонорар зірки за фільм залежить від прокату в кінотеатрах.

"Театральний прокат - це прокат, призначений винятково для кінотеатрів. Disney добре усвідомлювали це, але наказали Marvel порушити умови й випустити стрічку на їхньому сервісі того ж дня, що й у кіно", - ідеться в позові.

Побоювання акторки щодо трансляції фільму на стримінговому сервісі виникли ще до пандемії. Представники Йоганссон просили в Disney і Marvel гарантій, що сольний фільм про її героїню покажуть у кінотеатрах попри пропозиції компанії випустити його на платформі Disney+ задля збільшення кількості платних підписників.

"Ми розуміємо, що згода Скарлетт зніматися в цьому фільмі ґрунтувалася на умові масового показу в кіно. Розуміємо, що в разі зміни плану потрібно буде обговорити це з вами й порозумітися, адже угода ґрунтується на низці надвеликих касових бонусів", - зазначили тоді Marvel в електронному листі.

Водночас у Disney наполягають, що повністю виконали договір із Йоганссон. Зазначають, що випуск фільму на Disney+ дасть змогу їй отримати "додаткову компенсацію на додачу до $20 млн, які вона вже заробила".

Хоча за перший тиждень прокату стрічка побила всі рекорди касових зборів сольних проєктів Marvel, згодом вони різко скоротилися. Станом на 25 липня фільм "Чорна вдова" заробив понад $154 млн у США й Канаді, понад $160 млн в інших країнах. На стримінговому сервісі Disney+ картина зібрала $60 млн у всьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фільмів, які варто переглянути у вихідні

"Чорна вдова" (Black Widow) - американський супергеройський фільм, заснований на коміксах видавництва Marvel Comics, спродюсований Marvel Studios із Walt Disney Studios Motion Pictures у ролі дистриб'ютора. Фільм описує події з минулого Наташі Романової в Будапешті. Головну роль грає Скарлетт Йоганссон.

На тлі пандемії Covid-19 Disney провела глобальну реструктуризацію, віддавши пріоритет онлайн-стрімінгу замість офлайн-бізнесу. Реорганізацію влаштував новий генеральний директор Disney Боб Чапек.

Зараз ви читаєте новину «Скарлетт Йоганссон подала на Disney до суду: подробиці скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути