Руслана Писанка вважає сало дієтичним продуктом. Про це вона розказала під час 14-го книжкового ярмарку "Медвін". Писанка видала книжку "Кулінарні спокуси від київської Русі".
"Сало – це дієтичний продукт, якщо вживати його без хліба. Люблю готувати вергуни "Троянда". Для цього потрібно три склянки борошна, чотири яйця, 250 грамів масла, столова
ложка цукру й рому, кілограм смальцю та 150 грамів цукрової пудри. Для тіста беремо два яйця і два жовтки. Перетираємо їх із маслом, цукром і ромом. Поступово додаємо борошно і вимішуємо тісто", - розказала Писанка.
Тісто має бути еластичне і не дуже круте.
"Розкачуємо в пласт завтовшки 2–3 міліметри. П'ятьма склянками різного калібру вирізаємо з нього кружечки. На найбільший викладаємо менші. Потім найменший великим пальцем придавлюємо в центрі, з'єднуючи між собою всі пласти майбутньої троянди. Кінці надрізуємо ножем – це будуть пелюстки. У каструлі з товстими стінками розігріваємо смалець і смажимо троянди з кожного боку. Виймаємо з каструлі та щедро посипаємо цукровою пудрою", - зазначила жінка.
Прочитати детальніше, як Писанка готувала на "Медвіні" страву "Сало. Цілком таємно", як Ольга Сумська робить зі шкварок маску та про конкурс двійників Тараса Шевченка можна у журналі "Країна" № 44 (97) за 18 листопада 2011 року.
Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.
Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.
Коментарі
2