Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2017 10:10

Poets of the fall приголомшили феєричним виступом на "Файному місті"
102

Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває

Поблизу Тернополя на території іподрому триває 5-ий ювілейний фестиваль "Файне Місто" 2017.

На сценах фестивалю виступили: The Epolets, Le Basour, Brutto, Друга Ріка, Женя і Катя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брати Гадюкіни" встановили рекорд на "Файному місті"

  Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває

Фестивалі — це час, коли музиканти можуть поділитися новим матеріалом. Хедлайнери Файного міста фінський гурт Poets of the fall закінчили свій виступ новою композицією, яка увійшла до їхньої свіжої платівки. Презентацію новинки влаштують на концерті у Києві у листопаді.

  Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває

Цікавим відкриттям фестивалю став Artbrother - це інді-поп гурт зі Стокгольму, який був сформований у 2013 році. Випустили 2 EP. Дебютний сингл "On The Edgе" потрапив в ротацію на шведське радіо "P3". В січні 2016 року гурт презентував ЕР який отримав хороші відгуки від музичних критиків. Колктив переміг у конкурсі "The Battle Of The Bands". В 2017 році група вирушила в свій перший великий тур Східною Європою в рамках якого і зіграла на фестивалі "Файне Місто". Хлопці були одними з перших на Light stage і одразу підкорили публіку. Яскравий виступ зібрав під сценою чималу кількість слухачів, після чого музиканти з барабанами пірнули у натовп і відіграли одну композицію в оточені слухачів. Глядачі настільки прониклися музикою, що не захотіли просто відпустити артистів і вишукувались у чергу перед сценою за автографами і селфі з гостями зі Швеції. Gazeta.ua ближче познайомилась з талановитими хлопцями зі Стокгольму.

Як Вас зустріли на Файному місті?

Джона Сатре: Це наш перший візит до України, минулого року на цьому фестивалі грав швецький гурт Adept і тому ми з радістю погодились зіграти. Це неймовірний фестиваль, до того ж наш перший.

Ви протягом всього виступу активно взаємодієте зі своєю аудиторією. Не кожний український артист на власному концерті стрибає зі сцени і грає серед своїх слухачів.

Джона Сатре: Так, у Швеції це теж незвично, люди на сцені більш спокійно грають музику, але, коли ми на сцені,то відчуваємо, що робимо кращу річ на світі, тому ми маємо зробити все можливе.

Джоель Холм: Я наче ставлю на кон своє життя. Ми хочемо щоб всі гарно проводили час.

На Файному місті кращі слухачі, для яких ми грали, кажу це поклавши руку на серце, це краще шоу, яке ми робили.

  Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває

Хлопці, ви на сцені всі в білому. Досить непрактично, коли на фестивалі стрибаєш у натовп та відриваєшся разом з ним.

Джона Сатре: Коли бачать когось повністю одягненого у біле, більшість скажуть: що за дивак? А ми не боїмося здатися такими і хочемо бути інакшими.

  Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває

Про що ваша музика?

Ми молодий гурт, тому багато пісень про дорослішання та молодість. Всі пісні мають героя та історію. Наприклад у одній з пісень,я зізнаюсь у відданості своєму кращому другу.

Слідкуєте за українською музикою?

Джона Сатре: Не дуже знаємося на українській музиці, ми дивились Євробачення цього року, Україна дуже серйозно поставилася до цього заходу.

  Фестиваль Файне місто триває
Фестиваль Файне місто триває

У вас я бачив багато афіш моїх улюблених гуртів, які збираються грати в Україні. Я знаю, що до вас приїжджали Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Nothing But Thieves.

Україна передостання країна у вашому турі. З якими складнощами боролися у дорозі?

Джона Сатре: В Україні виступ передостанні, завтра будемо у Польщі, але ми б були не проти завершити наш тур в Україні, тому що концерт був неймовірний. Загалом у турі непросто. Важко бути у авто 7 годин поспіль, а також у Росії, Україні та Польщі не говорять англійською, і ми мали використовувати мову жестів. Маємо сказати, що Росія і Україна на різних рівнях, і ви випереджаєте своїх сусідів.

Джоель Холм: Але тут більше про мову музики, вона говорить сама за себе, тому це складний шлях.

Під відкритим небом на 6-ти сценах перед гостями фестивалю виступили українські та іноземні артисти.

Своїми шоу вже заводили публіку: The Hypnotunez, Los Colorados, Димна Суміш з The Gitas, Ляпис 98, Брати Гадюкіни, Affecting Dissent, The light, Серцевий напад, Legenda Follum, Fitz Roy, Порнофильмы, Bugs Bunny, Циферблат, Правиця, Один в каноє, KADNAY, NOTES.

Зараз ви читаєте новину «Poets of the fall приголомшили феєричним виступом на "Файному місті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути