Ексклюзиви
середа, 24 травня 2023 09:40

Перша привезла Євробачення в Україну: Руслана святкує день народження

Сьогодні день народження святкує зірка шоу-бізнесу Руслана Лижичко, яка змусила говорити про себе весь світ. Їй виповнюється 50 років.
Автор: gettyimages
  Сьогодні святкує свій День народження Руслана, яка першою привезла Євробачення в Україну
Сьогодні святкує свій День народження Руслана, яка першою привезла Євробачення в Україну

Вольова, енергійна, справжня – саме такою знаю її. Вона рухається не за течією, а швидше проти неї, свідомо порушуючи будь-які закони шоу-бізнесу! Вона не женеться за трендами, а навпаки – створює їх. Її творчість дала шанс для потужного старту, фактично прориву нової музики з України на світовий рівень, пише inlviv.

Пропонуємо підбірку речей, у яких Руслана стала новатором та першопрохідцем.

1. Руслана – виконавиця, яка вперше в Україні влаштувала великий концерт поєднавши симфонічний оркестр та рокгурт (1996). Проєкт "Дзвінкий вітер" – перший самостійний проєкт Руслани після перемоги на фестивалях "Мелодія" (1994 рік) і "Слов'янський базар" (1996 рік). Це єдиний в Україні проєкт, присвячений 500-річчю Епохи Відродження.

2. Саме Руслана почала відроджувати традиції святкування Різдва та популяризувати українські колядки. Починаючи з 1996 року співачка робила великі різдвяні концерти та тури, а згодом Руслана започаткувала традицію Різдвяних фільмів.

3. Руслана першою презентувала кінокліп "Знаю я" у форматі DOLBY DIGITAL (2002) – перший музичний кліп в Україні, відзнятий для показу в кінотеатрах. У ньому – унікальні ексклюзивні кадри Карпат з гелікоптера, фантастичні пейзажі, справжнє гуцульське весілля, грандіозне шоу Руслани просто неба зі сценою на водоспаді та екстремальні кадри на вершині гори на висоті 1600 метрів без страховки і дублерів.

Вперше у зйомках кліпу були задіяні найновіші, на той момент, досягнення кінотехнології, зокрема, єдину в СНД систему "Пілот" для зйомок з гелікоптера, два операторські крани (один з них працював на зйомках фільму "Титанік"), складний комплекс з двох кінокамер та кількох десятків фотоапаратів, що був спеціально сконструйований в Мінську для зйомки "кругового обльоту" (ефекту, відомого глядачам з фільму "Матриця").

4. Руслана перша сучасна виконавиця в Україні, яка популяризувала традиційний український музичний інструмент – трембіту та познайомила аудиторію з її звучанням. Також співачка стала використовувати звучання трембіти у аранжуваннях своїх пісень.

5. Альбом "Дикі танці" – перший в Україні отримав нагороду "Платиновий диск" (2003). Упродовж 100 днів з моменту релізу було розпродано більше 100 000 ліцензійних копій альбому і це стало першою платиновою нагородою для українського артиста! Цікавий факт, на той час було поширено піратство, тому обсяги тиражу альбому можна множити на 2.

Автор: gettyimages
  Сьогодні святкує свій День народження Руслана, яка першою привезла Євробачення в Україну
Сьогодні святкує свій День народження Руслана, яка першою привезла Євробачення в Україну

6. Співачка Руслана – перша учасниця Євробачення, яка влаштувала промо-тур в рамках підготовки до пісенного конкурсу (2004). Промо-тур та творчість Руслани отримали величезну кількість позитивних відгуків від глядачів з різних країн Європи.

7. Руслана – перша українка, яка отримала перемогу на пісенному конкурсі Євробачення-2004 та привезла його до України! Крім того, Руслана в Туреччині встановила рекорд за кількістю балів (за всі роки існування конкурсу) – 280. За виступ Руслани на Євробаченні-2004 всі країни-учасниці дали співачці бали, крім Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Побила весь посуд у хаті": Руслана розповіла про шлюб

Автор: facebook
  Сьогодні святкує свій День народження Руслана, яка першою привезла Євробачення в Україну
Сьогодні святкує свій День народження Руслана, яка першою привезла Євробачення в Україну

Українська співачка Руслана Лижичко 16 травня 2004-го здобула перемогу в пісенному конкурсі "Євробачення" 2004, отримавши переможних 280 балів на підставі телеопитування, яке проводилось в 36 країнах.

Прес-конференції Руслани проводили нестандартно. Усі присутні могли дегустувати українську горілку та пограти на трембіті. Тодішній президент України Леонід Кучма надав переможниці звання народної артистки України.

Зараз ви читаєте новину «Перша привезла Євробачення в Україну: Руслана святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути