У ректора Київського національного університету культури та мистецтв Михайла Поплавського померла мати. Меланії Григорівні було 86 років.
"Михайло Михайлович приїжджав до неї майже на кожні вихідні. І вчора ще в неї був. Але вона вже нікого не впізнавала. Останні два місяці хворіла. В неї була гіпертонія (підвищення артеріального тиску — ред.), то вона вже і не ходила майже. А на селі я її давно не бачила. Може, хіба на лавочку виходила із сусідами побалакати і все", - розповіла односельчанка Поплавського 44-річна Ірина.
Сама Меланія Григоріївна була дуже щедрою та доброю жінкою.
"Михайло дуже до неї прислуховувався. От я чула, що вона йому казала: "Ти так не роби, бо люди кажуть, що це неправильно". Вона ніколи не зазнавалася. Якою була товариською ще як працювала в ланці на полі, такою і залишилась. Через Меланію Григоріївну люди влаштовувались на роботу в ресторани Поплавського. Якщо вона Михайлу Михайловичу радила таку-то людину, він брав без питань", - підкреслює Ірина.
Меланія Григорівна жила із середульшим сином Станіславом та невісткою.
"Він якийсь головний на заправці Михайла Михайловича. Мають двох дорослих доньок. Господарства не тримали. Може, хіба свиню, а от корови точно не було. Ще один син, найменший Володимир, жив в сусідньому селі. Але він помер років два тому. Також мав якісь ресторани", - відмітила жінка.
Село Мечиславка знаходиться за 15 км від траси "Київ-Одеса". Там же знаходяться ресторани "Сало" та "Батьківська хата".
"Михайло Михайлович ніколи не зазнається. Коли приїжджає — вітається з усіма. Кому на лікування грошей дасть. Людям, якщо щось треба від нього, на вихідних приходять до його хати і він всім допомагає. Утримує дитячий садок, наприклад. Знаю, що там дуже хороше харчування. Більшість людей, які працюють в його ресторанах — люди з нашого села. Для них є спеціальна розвозка. А коли він взнає, що хтось до нього поступає із нашого села — також без питань бере", - каже Ірина.
Михайло Поплавський у своїх інтерв'ю завжди казав, що мати — його найголовніший менеджер.
"В країні дуже мало хороших керівників, хоч плач. Всі звикли працювати на півсили та ще й підкрадати. Але за ресторани я спокійний. У мене там мама на місці. Вона мій генеральний менеджер. Знає, хто скільки вкрав і кого звільнити. Для своїх готує самогонку із кропиви під 60 градусів. Вона вміє. Ми роки три гнали самогонку для ресторану. Мама робила все якісно в честь покійного батька. Він дуже любив після роботи випити хорошого первачка. Але потім ми свою марку узаконили і поставили на конвеєр", - казав Поплавський.
До його приїзду Меланія Григорівна завжди готувала йому улюблений борщ: "Готувала борщ з кропивою, діставала з бочки солоні огірки і помідори і смажила яєчню з домашніх яєць з підчеревиною і цибулею".
Коментарі
5