неділя, 21 жовтня 2012 14:56

Останній принц Європи: у Люксембурзі одружився спадкоємець престолу
41

Фото: ФОТО: Reuters
Графиня Стефані де Ланнуа
Наречена пішла до вівтаря під руку з братом

У Люксембурзі пройшли урочистості з нагоди весілля 30-річного спадкоємця трону, Великого Герцога Гійома, з 28-річною графинею Стефані де Ланнуа з Бельгії.

Офіційна цивільна церемонія відбулася в п'ятницю, однак головні урочистості розпочалися в суботу вранці в соборі Люксембурзької Богоматері, а завершилися ввечері святковим концертом.

Гійома називали останнім неодруженим спадкоємним принцом Європи, тому до його одруження виявили підвищений інтерес не тільки в герцогстві, але і за його межами.

Туристи і жителі Великого Герцогства скуповують прапорці із зображенням молодят, а також шампанське, фарфор і шоколад, випущені спеціально до свята.

Акредитацію на церемонію запросили понад 120 газет, новинних агентств, радіостанцій і телеканалів зі всього світу, в тому числі з Росії, США, Китаю та Марокко.

Міське туристичне бюро Люксембургу організувало триденний "весільний" тур для численних гостей герцогства.

У списку гостей весілля значаться король і королева Норвегії, кронпринц Японії та багато інших представників вищої знаті.

Англійську королівську родину представляють принц Едвард і графиня Вессекська Софі.

За словами кореспондентів, Гійом зустрічався зі Стефані де Ланнуа протягом декількох років. Минулого року відбулися заручини пари.

Стефані - представниця відомої в Бельгії аристократичної сім'ї, вивчала іноземні мови в Католицькому університеті в Левені, вільно говорить французькою, німецькою і російською.

В інтерв'ю люксембурзьким ЗМІ вона розповідала про те, що Великий Герцог Гійом охоче розділяє її захоплення гастрономією та кулінарією.

Зараз ви читаєте новину «Останній принц Європи: у Люксембурзі одружився спадкоємець престолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути