Ексклюзиви
неділя, 09 лютого 2020 22:10

"Оскар": як зірки вибирають сукні та заробляють на них
5

  Щорічна церемонія вручення премії «Оскар» - це своєрідний показ високої моди, на якому актриси змагаються у виборі найбільш вдалих і ефектних нарядів.
Щорічна церемонія вручення премії «Оскар» - це своєрідний показ високої моди, на якому актриси змагаються у виборі найбільш вдалих і ефектних нарядів.

Підготовка зірок до церемонії вручення премії "Оскар" починається за три місяці до її початку.

Тренери підбирають індивідуальну фітнес-програму, виходячи з особливостей фігури та фізичної підготовки зірки. Косметологи складають план процедур з урахуванням стану шкіри, сезону, передбачуваного навантаження і навіть кількості перельотів до заходу.

Дієтологи готують план харчування для конкретної задачі - втрата або набір ваги, поліпшення стану волосся та шкіри. І головне, стилісти визначають який наряд одягне зірка, пише marieclaire.ru.

Відносини з брендом

Демонстрація сукні на червоній доріжці – це відмінна реклама, тому люксові бренди намагаються привернути до себе голлівудських актрис. Для знаменитостей це хороша можливість заробити. Завдання стиліста не обмежується вибором ефектного образу: він також повинен виступити менеджером проекту і узгодити домовленості зірки з брендом.

Вибір сукні

  Дженніфер Лоуренс в сукні Christian Dior на церемонії вручення премії «Оскар», 2013 рік
Дженніфер Лоуренс в сукні Christian Dior на церемонії вручення премії «Оскар», 2013 рік

Процес вибору починається тоді, коли оголошені номінації. Спочатку визначається бренд, а тільки потім – певний фасон і колір. Деякі модні будинки надсилають пропозиції самі, якщо вони вважають, що імідж і образ знаменитості відповідає характеру бренду. Буває, що серед пропозицій немає тих, що подобаються актрисі, тоді стиліст сам звертається до інших марок.

Крім первинних домовленостей про співпрацю потрібно узгодити, кого ще "одягає" цей бренд. Важливо не допустити накладок у вигляді однакових або схожих нарядів на заході. Але ця схема працює, якщо в актриси немає контракту з брендом, як, наприклад, у Дженніфер Лоуренс з Dior, за який вона отримує щороку мільйони доларів. В ньому прописано кількість виходів в нарядах бренду на офіційні заходи, а найважливіші перераховані списком. У цьому випадку зірка буде з'являтися в нарядах певного модного будинку.

Контракт

  Ніколь Кідман в 1997 році в сукні від Dior за 2 мільйони доларів.
Ніколь Кідман в 1997 році в сукні від Dior за 2 мільйони доларів.

Сукня для церемонії може бути з нової колекції бренду або створена спеціально для актриси. Стиліст збирає запропоновані луки, і починаються примірки. Коли наряд обраний і затверджений, складається контракт. Якщо у зірки немає особливих відносин з брендом, то вона не тільки отримує наряд безкоштовно для відвідування премії "Оскар", але й солідні комісійні. Дизайнери можуть платити зіркам до $250 000 тільки за одну появу на церемонії. Рекорд поставила Ніколь Кідман, яка в 1997 році отримала $2 000 000 за появу в сукні Dior. Стиліст Джессіка Пастер, яка одягає Емілі Блант, Кейт Бланшетт і Міранду Керр, не приховує: за те, щоб актриса з'явилася на важливому заході в наряді бренду, їй можуть заплатити від $30 000 до $50 000.

Але ніякі гроші не допоможуть, якщо наданий наряд погано сидить, не пасує або не подобається зірці. Невдалий вибір запам'ятовується надовго. Уму Турман на заході в 2004 році прозвали "Міс Швейцарія" через подібність сукні з національним костюмом. Пізніше актриса назвала цей вечір одним з найгірших в її житті.

  Ума Турман на церемонії вручення премії «Оскар», 2004 рік
Ума Турман на церемонії вручення премії «Оскар», 2004 рік

А Сальма Хайек, у якої контракт з Gucci, з'явилася на церемонії 2018 року в сукні бренду з рожевими рюшами. Преса визнала, що актриса виглядала як випускниця жіночого пансіону, і цей наряд ще довго був предметом глузувань і обговорень.

  Сальма Хайек на церемонії вручення премії «Оскар», 2018 рік
Сальма Хайек на церемонії вручення премії «Оскар», 2018 рік

Коли бренд обраний і основні домовленості досягнуті, підписується договір, в якому сказано, що річ має бути повернута у визначений термін і в тому ж стані. Якщо плаття буде зіпсовано, доведеться за це заплатити. А якщо справа стосується дорогих прикрас вартістю кілька мільйонів доларів, зірку, за умовами договору, може супроводжувати додаткова охорона, надана ювелірним домом. За словами стиліста Бреда Горескі, коли знаменитостям надають прикраси ювелірні бренди, це легко зрозуміти. У цьому випадку зірка буде в лаконічній чорній сукні і дуже помітних прикрасах – ймовірно, що це вимога прописано в контакті з ювелірним домом.

Життя сукні після червоної доріжки

У 99% випадків сукні повертається дизайнеру і зберігаються в архіві модного будинку. Потім плаття може бути продано на закритому розпродажі, аукціоні або віддано в прокат. У США орендувати сукні, в яких виходили в світ зірки Голлівуду, – досить поширена практика. Наприклад, на сайті thecelebritydresses.com можна всього за $139 орендувати сукню Дженніфер Лоуренс церемонії "Оскар" 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали номінантів на премію "Оскар"

Цьогоріч вручення премій "Оскар" відбуватиметься у 24 номінаціях. Найбільш престижними з них вважаються призи за найкращий фільм, найкращому режисерові, а також найкращим акторам та актрисам, які зіграли головні та другорядні ролі.

Зараз ви читаєте новину «"Оскар": як зірки вибирають сукні та заробляють на них». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути