середа, 18 квітня 2012 15:59

"Він - приклад того, що можна бути водночас багатою і нормальною людиною" — у Києві прощаються з Вороніним
17

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Сьогодні, 18 квітня у Києві ховають відомого українського дизайнера Михайла Вороніна. Зараз кортеж із труною прибув від міського Будинку вчителя, де відбулось прощання з дизайнером, на Байкове кладовище.

Михайло Воронін - творець популярної одноіменної торгової марки, а також концерну "Voronin" - мережі підприємств, які спеціалізуються на пошитті та реалізації чоловічого одягу.

Дизайнер помер у суботу, 14 квітня, у віці 73 років на руках у своєї доньки Лариси. Вона продовжить справу батька. Останній рік модельєр хворів на рак.

О 12:00 до будинку вчителя під'їхав чорний "Каддилак" із труною. За ним — автівка з дружиною покійного Інною Семенівною, єдиною донькою Ларисою, близькими друзями та родичами. У залі розставили вінки: від Президента України Віктора Януковича, від партії "Батьківщина", від сім'ї Мозгових, від Михайла Повлавського та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер Михайло Воронін помер від онкозахворювання

Попрощатися з дизайнером прийшли зо три сотні його колег, друзів та знайомих. Багато людей приїхали з інших міст України — працюють у магазинах його одягу, або купували його продукцію для продажу.

"Михайло Львович — приклад того, що можна бути водночас і багатою, і нормальною людиною", - шепотілись присутні під час прощання.

Проститися з дизайнером прийшли депутат Євген Червоненко, продюсер Альона Мозгова, дизайнер Лілія Пустовіт, співак та акордеоніст Ян Табачник, репер Ларсон та інші.

"Бачився з ним 2 місяці тому. Він був дуже оптимістичною людиною, взагалі непомітно було по ньому, що хворіє. Замовив у нього декілька нових костюмів. Маю зо 20 його вже. Тепер буду ставитися до них ще більш трепетно, це вже як реліквія. Коли виступав у Нью-Йорку в опері, костюмери кажуть мені: "А ви знаєте такого геніального дизайнера Михайла Вороніна? Ми користуємось його винаходом — жилетом, який дозволяє пошити костюм без примірки". Маестро Воронін не помер. Він заснув", - зазначив оперний співак Володимир Гришко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тижні моди Вороніну аплодували стоячи

Попри хворобу, Михайло Воронін продовжував працювати. 20 років безкоштовно шив костюми на випускні вечори трьом київським ліцеям для дітей-сиріт.

"Працювала з ним 15 років, із 1991-го. Це були чудові часи. Дуже хороша, радісна людина була. На роботу спішила завжди, хотілось туди ходити. До всіх працівників із повагою ставився, і до прибиральниці, і до головного художника. Пам'ятаю, в часи, коли продукти були в дефіциті, він домовлявся і кожного тижня працівникам привозили м'ясо, ковбаси, сири. І перший завжди на роботу приходив — приклад подавав всім", - розповіла колишня співробітниця Михайла Вороніна, власниця мережі інтернет-магазинів Ірина Баленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер Воронін таємно одружився (ФОТО)

Михайло Воронін народився 10 липня 1938 року у Києві. Він став автором унікального жилетно-макетного методу пошиття чоловічого одягу. Він дозволяв створити костюм без примірок. Цей метод був запатентований ще 1970-го року. Зокрема, Воронін - автор понад 35 винаходів у світі моди.

Воронін - неодноразовий переможець престижних міжнародних конкурсів кравецької майстерності. Продукція під брендом "Михайло Воронін" продається майже в двох десятках країн.

Всі магазини мережі "Voronin" сьогодні не працюють.

Зараз ви читаєте новину «"Він - приклад того, що можна бути водночас багатою і нормальною людиною" — у Києві прощаються з Вороніним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути