Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2020 22:27

Нереальна краса: прима Катерина Кухар приміряла дизайнерське вбрання для образу Кармен
6

У костюмах поєднані характерні для фламенко лінії і канонічне поєднання червоного і чорного кольорів
Фото: надала Катерина Кухар

Бренд GUDU створив запаморочливі костюми для Катерини Кухар і Олександра Стоянова. Побачити результат роботи дизайнера можна буде вже цієї осені - в листопадовому турі містами України в спектаклі "Кармен-сюїта".

Дизайнер Лаша Мдінарадзе продовжує співпрацювати із зірками світового балету Олександром Стояновим і Катериною Кухар. Після успішної роботи над костюмами до балету "Лускунчик" в 2017-му році GUDU знову дивує вишуканими образами до балету "Кармен-сюїта". Дизайнер переосмислив іспанські образи тютюнниці Кармен і тореадора Еськамільо.

"При роботі над цими костюмами я, природно, відштовхувався від змісту балету, - розповідає Лаша Мдінарадзе. - Іспанська тематика сильна сама по собі і має чіткі асоціації, з якими мені і потрібно було працювати. Тут і характерні для фламенко лінії, і канонічне поєднання червоного і чорного кольорів. Але при цьому кожну секунду мені потрібно було думати про те, що в цих образах люди будуть танцювати, а значить нічого не повинно обмежувати їхніх рухів. Балетні костюми повинні бути максимально гладкими, щоб за підтримки партнеру нічого не заважало, особливо в зоні талії, тому весь декор в основному розташовують безпосередньо на пачці і в зоні декольте".

У цій роботі Лаші Мдінарадзе вдалося поєднати настрій "Кармен" з уже впізнаваними елементами бренду GUDU. Так, лінія декольте на костюмі Катерини Кухар має хвилеподібну форму, відсилаючи до колекції весна-літо 2021, а багатошарова спідниця, яку її героїня скидає в спектаклі, виконана з плісированої органзи. Подібний прийом багатошарового плісе можна зустріти в колекції осінь-зима 2020/21.

Переосмислив дизайнер і образ Еськамільо у виконанні Олександра Стоянова. Спочатку він хотів залишити головного героя з голим торсом, але правила класичного балету не дозволили це зробити, а замість звичного болеро Мдінарадзе зробив сорочку, що не утруднює рухів.

"GUDU - це особливий почерк, його одяг завжди продуманий до дрібниць. Лаша приділяє особливу увагу поєднанню жіночого і чоловічого костюмів між собою. Так було з образами до балету" Лускунчик ", де червоний бант на пачці Каті поєднувався з моїм мундиром. Так зараз костюми поєднуються в спектаклі "Кармен-сюїта". На сцені це дуже об'єднує дует і надає особливий стиль. Глядачі завжди це відзначають ", - поділився враженнями Олександр Стоянов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар у звабливій сукні прикрасила обкладинку глянцю

Катерина Кухар каже, що колаборації між кращими театрами і модними домами вже давно популярні в світі, і хочеться розвивати цю практику і в Україні.

"Я рада, що ми знову співпрацюємо з GUDU. Між нами неймовірна синергія і беззастережне довір'я. Лаша знає, що ми хочемо, і як зробити це найкращим чином, адже за освітою він художник по костюмах, а сцена для нього - це можливість зробити щось творче, не думаючи про продажі і цифри. Мені лише варто його направити і звернути увагу на технічні нюанси, пов'язані з певними рухами, які ми будемо робити в цих костюмах", - зазначила балерина.

Прима-балерина Катерина Кухар на третьому ефірі шоу "Танці з зірками" красувалася у вінтажному чорному оксамитовому платті Dior. Легендарне вбрання було створене особисто кутюр'є в 50-і роки, а пізніше його навіть представили на виставці Christian Dior в Луврі.

Зараз ви читаєте новину «Нереальна краса: прима Катерина Кухар приміряла дизайнерське вбрання для образу Кармен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути