понеділок, 29 липня 2024 15:33

"Не потрібно мене змушувати" - Андрій Данилко відповів, чому співає російською під час війни
3

Андрій Данилко
Фото: instagram.com/v_serduchka
Андрій Данилко
Андрій Данилко

Український артист Андрій Данилко, який виступає під псевдонімом Вєрка Сердючка, відповів, чому продовжує співати російською під час повномасштабного вторгнення.

В інтерв'ю LTV Ziņu dienests виконавець зізнався, що російська для нього - це мова комунікації.

"Якби не російська мова, як би я міг розмовляти із Лаймою Вайкуле? Вона не знає української, а я не знаю латинської. У мене є своє ставлення до цього. Коли мені кажуть, що я розмовляю мовою агресора, то я кажу: "А може, агресор розмовляє російською?". Мова дана для комунікації. Пісні здебільшого написані мною. Я сам з Полтави, там суржик, я навіть колись цього соромився. І зараз кажу, що це особливість нашої області. Чому я маю себе ламати? Я наголошую, що мова дана для того, щоб ми розуміли один одного. А її використовують у політичних цілях", - поділився Андрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юлія Саніна натякнула на початок сольної кар'єри

Додав, що йому потрібен час, щоб повністю перейти на українську.

"Я можу в очах інших не мати рації. Кажуть, що це тригерить. Я розумію, що складний час, люди дуже складно живуть. Психіка порушена, всі дуже роздратовані. І тоді напевно, не приходьте на ці концерти. Спеціально перекладати те, що не перекладається, то вже буде не те. Коли мене ще примушують… Це вроджене почуття протиріччя. Не потрібно мене змушувати. Мова - це поступово, це еволюція. Має пройти час. Новому поколінню, гадаю, буде легше", - підсумував артист.

Раніше Данилко поділився архівним фото. Знаменитість опублікував кадр з юності. Перед камерою постав у в'язаному светрі та з об'ємною шевелюрою.

Зараз ви читаєте новину «"Не потрібно мене змушувати" - Андрій Данилко відповів, чому співає російською під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути