середа, 11 серпня 2021 15:21

"Мріяв стати футболістом": Іван Леньо святкує 50-річчя

Автор: Тарас Подолян
  11 серпня фронтмен  гурту Kozak System Іван Леньо відзначає своє 50-річчя
11 серпня фронтмен гурту Kozak System Іван Леньо відзначає своє 50-річчя

Сьогодні, 11 серпня, святкує 50-річчя український музикант Іван Леньо. Від 1996 року був учасником рок-гурту "Гайдамаки". 2012-го частина музикантів "Гайдамаків" утворила гурт Kozak System, став його вокалістом. Гурт експериментує з різними стилями музики. Записали п'ять альбомів.

Найцікавіші вислови музиканта читайте в матеріалі Gazeta.ua.

Мріяв стати футболістом. Батько змусив вступити до музичного училища: "Хочу, щоб ти був інтелігентною людиною, а не бігав на полі до 40 років". Я не хотів туди, плакав під дверима. Перший академконцерт склав найгірше за всіх. Спрацювали самоповага, гордість і сором перед батьками. Закінчив училище з червоним дипломом. І закохався в музику.

Рокери – вільні люди, шукачі, дослідники. Вони створюють і продукують сенси. "Попсарі" здебільшого кон'юнктурники, хоча є й новатори. В українському питанні проявилося істинне обличчя кожного гурту. Одиниці його зберегли. Багатьом руки не подав би.

Навколо мене завжди збирається велика кількість людей. Вистачає енергії на всіх. Я люблю людей. Різних.

У кожній сім'ї народжується та дитина, на яку заслуговують батьки. Жодної універсальної формули виховання бути не може. Дітей треба тільки безумовно любити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незалежність – процес, який триватиме вічно

Якщо придивитися, то ніс у мене асиметричний. Студентом був закоханий у заміжню. На дискотеці чоловік дав мені в носа. Правильно зробив. Я не мав права так поводитися. Відтоді я оминав гострі кути. Не бив нікого, і мене не били.

Автор: Тарас Подолян
  Музикант Іван Леньо в дитинстві мріяв стати футболістом
Музикант Іван Леньо в дитинстві мріяв стати футболістом

Пірсинг і татуювання – частково нарцисизм. У мене теж. Але мої тату – візуальне підтвердження внутрішніх переконань. Деякі пов'язані з українською ідентичністю, якісь – езотеричні символи, що мають для мене сенс. Рунами набив доньчине ім'я.

Незалежність моєї країни – спроба реально відірватися від одвічного ворога, Російської імперії, і самостіно хазяйнувати у власному домі. Її важко усвідомити. Але я чітко відчув момент, коли Україна може стати залежною. Це відчуття прийшло з Революцією гідності й початком війни на Донбасі. Тоді зрозумів, що таке "дружні обійми" імперії, та як важливо бути незалежними не лише на папері. Наявність кордону, мови та, на превеликий жаль, велика кількість полеглих воїнів за свободу в нашій країні є символами незалежності. Пишаюся, що є українці з неймовірною волею та сильним відчуттям українськості, готові піти на смерть за країну.

Гурт "Воплі Відоплясова" випустив кліп на пісню "Лазня". Відео з'явилося 19 січня. У кліпі, крім музикантів "ВВ", знявся також учасник гурту Kozak System Іван Леньо. Музиканти грілися в лазні й пірнали в холодну воду.

Зараз ви читаєте новину «"Мріяв стати футболістом": Іван Леньо святкує 50-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути