Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2018 18:40

Моє тіло - полотно: найкращі татуювальники вразили майстерністю на фестивалі Tattoo Collection
17

"Залізний Рольф"
Фото: Тарас Подолян
"Залізний Рольф" з прихильницею
З татуюванням не варто поспішати
Татуювання має бути індивідуальним

У Києві відбувся наймасштабніший професійний захід, присвячений тату-культурі. В Україні відгримів міжнародний фестиваль Tattoo Collection. Тату-конвенція пройшла на київському ВДНГ вже в 14-й раз і зібрала майстрів з усього світу.

"Цього року на фестивалі більше 2000 учасників. Це не тільки тату-майстри, а і фуд-корт, розважальні секції. Коли починали було лише 4 номінації, тепер по 9 кожного дня. Ретельно обираємо учасників. Для нас важливо донести громадськості, що татуювання - це якісно і безпечно. На фестивалі виступив гурт "Ляпіс - 98". Сергій Міхалок в захваті від конвенції. Також приїхала людина з Книги рекордів Гіннеса "Залізний Рольф". Він сам написав нам листа і приїхав за власний рахунок подивитися фестиваль і країну. Потім поїде на екскурсію до Чорнобиля. Від продажу кожного квитка з фестивалю йде 10 грн. на благодійність. Підтримуємо фонд Олесі Яскевич, це благодійна ініціатива, яка допомагає родинам, в яких є незрячі діти. Олеся теж виховує таку дитину", - говорить Gazeta.ua співорганізатор фестивалю Tattoo Collection Айшпур Олександра.

Кращі майстри тату розмістились у павільйоні на ВДНГ де з ранку до пізнього вечора робили креативні татуювання. Наприкінці дня обирали найкращого у різних номінаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тропіки та крижане фентезі: на ВДНГ відкрили "Зимову країну"

Автор: Тарас Подолян
 

"Вже вдруге на фестивалі. Стало веселіше і цього року більше цікавих особистостей. В кожному регіоні та країні різні тенденції стосовно тату. Наприклад в Білорусі ціниться реалізм або дуже прості татуювання. Перше татуювання собі зробила у 19 років збоку. Вийшло невдало і доведеться перебивати. Я вважаю своє тіло полотном і прикрашаю його таким чином. Наприклад, у мене є витатуйований портрет моєї кішки. Люблю змій, тому зробила татуювання з черепом та зміями. Найнезвичніше, про що просив клієнт, зробити йому татуювання на інтимному місці. Я ще розробляю ескіз. Дуже складна ідея, щоб грамотно реалізувати. За день можу "забити" литку або передпліччя. Але буває, що і маленький ескіз роблю день, все залежить від складності і деталізації. В моїй стилістиці головну роль грають деталі", - говорить тату-майстер LOLLA BUTLER.

Малюнки на власному тілі демонстрували моделі, які як правило постійно співпрацюють з майстрами і мають не одне татуювання.

Автор: Тарас Подолян
  З татуюванням не варто поспішати
З татуюванням не варто поспішати

"Перше татуювання зробила два роки тому у вигляді троянди. Коли зроблю татуювання по всьому тілу, не знаю що буду робити. Про це мріяла з 6 років. Батьки спочатку критично поставилися, але з часом змирилися. Вже маю 8 масштабних татуювань. Боляче більш за все, коли набивають біля кісток, а так можна терпіти. Найдовше робили тату на спині, пішло 5 сеансів по 3-4 години", - говорить Дана Волощук з міста Рівне, яка на фестивалі представляє одного з майстрів.

Справжні фанати татуювань не обмежувались картинами лише на тілі, серед присутніх можна було побачити "забитих" з ніг до голови.

Автор: Тарас Подолян
 

"Мене люблять бабусі, вони не розуміють, що написано на моєму чолі, а просто кажуть: "Ой, який гарний хлопчик, чого ж ти себе так попсував?" і все. Почав робити тату у 17 років, зараз мені 19 і за півтора роки маю 30 татуювань. Я з 14-ти зацікавився і знав, що матиму багато тату. Хотів 5 років набити троянду. Люблю насолоджуватися гарними речами і можу дивитись на них вічно. Про жодне татуювання не жалкую. Батьки були незадоволені, але їм довів, що я не змінююся, як людина від того, як виглядаю. Найболючіше було на обличчі робити. Планую продовжувати робити пірсинг і залити одне око чорною фарбою. Щодо прикладів, на мій погляд гарні тату, то, хоча, футбол не люблю, але Бекхем виглядає шикарно. Хочу ще витатуювати планету земля на всі груди і космонавта. Не боюсь, що тіло з часом зміниться. Коли буду старий, важливо буде, чи можу ходити, а не те як виглядаю", - говорить відвідувач фестивалю Едвард Могила зі Львова.

Серед любителів тату більшість просила на фестивалі набити їм улюблених героїв коміксів та інших яскравих персонажів.

"Люблю фільми жахів, тому роблю відповідних персонажів. Для мене це окраса мого тіла. Вже маю 26 татуювань, в планах забити все тіло. Перше зробив у 17 років. Кращий друг мій майстер. Робить мені татуювання 10 років. Раджу всім перед тим, як наважитися на перше тату, добре подумати і не намагатися зробити по-дешевше, тому що потім доведеться заплатити удвічі дорожче. Треба також доглядати правильно за тату, тому що навіть найдорожче татуювання можна зруйнувати неправильним доглядом", - ділиться відвідувач фестивалю Євген Таняшин.

Роботою у номінації "Кольорове тату" хизується Олексій, який виступив моделлю майстра відомого у своїй сфері, як OLEG BLACK. На нозі у чоловіка зображений персонаж з історії про Бетмена супер герой жінка-кішка.

 
  Татуювання прикрашають тіло
Татуювання прикрашають тіло

"Раніше негативно ставився до тату, але побачив, як Олег працює і зрозумів, що буду фарбуватися лише у нього. Я пропоную йому варіанти ідей і він зі своєї професійної точки зору вносить корективи", - розповідає Олексій, тіло якого прикрашають також портрети Брюса Вілліса, Джокера з Бетмена, Шерлока Холмса.

Тату майстер відвідує фестиваль 10 років, їздить на європейські конвенції в: Італію, Німеччину, Францію та інші країни.

Автор: Тарас Подолян
  Татуювальники за роботою
Татуювальники за роботою

"7 годин роботи витратили на жінку-кішку. Найбільше часу витратили на Харлі Квін з "Загону самогубців", 18-годин. В Україні та Європі популярна графіка. Раніше був бум на ієрогліфи, тепер всі цього не роблять, - говорить OLEG BLACK, - іноді дивуюсь, як заможні люди можуть мати неякісні татуювання. Бекхем, Бібер, Ріанна, всі з цього списку. Про правильність роботи свідчить грамотність виконання, рівність, чіткість, контраст, не знаю жодної відомої людини, як б мала якісне татуювання, це парадокс світовий".

Тату майстри підтверджують, що зробивши одне татуювання, потім важко не зробити знову.

"Не знаю жодної людини, яка б зупинилась на одному татуюванні. Всі приходять знову. Обожнюю робити крейзі-тату. Зазвичай дівчата просять квіти та візерунки, зараз дуже модна графіка та чорно-біле татуювання. Іноді просять зробити тату на сідницях. У свої татуювання вкладаю зміст. Це недешеве задоволення, тату може коштувати і 2000 грн, і 7000. Обладнення та матеріали коштують десятки тисяч, тому такі розцінки на татуювання", - говорить тату-майстер Карина Пиріг зі Львова.

Фестиваль Tattoo Collection надихнув тату-майстра Влада Корна переїхати з Дніпра до Києва. Вперше побував на 9-й конвенції. він побачив, як там працюють майстри і переїхав до столиці. За його словами, більшість людей роблять татуювання, тому що вони проносять певний біль, який робить їх сильнішими і є підготовчим етапом до нового рівня.

"Дівчата роблять квіточки, візерунки, реалізм. Майстер краще знає, що потрібно людині, якщо поспілкується з нею, потім зробить ескіз. Часто клієнт хоче зробити одне, але я кажу, що це її не личитиме. І, коли ми робимо, те що я пропоную, клієнт мені пізніше дзвонить і каже, що я все зробив правильно, - говорить майстер тату Влад Корн, - Дівчина хотіла на сідницях портрет Мерилін Монро, я відмовився, тому що не розумів навіщо це робити. До речі, публічні люди, світові зірки мають невдалі татуювання. Не розумію, як так може бути з людьми, які мають великі кошти. Наприклад, у Ріанни татуювання ні про що, те ж саме і Джолі. У моєї мами 5 татуювань. Як будь-якій жінці їй подобаються квіточки та гілочки. Кожного разу, коли їду до неї в гості, просить зробити нове".

Радить робити перше татуювання середніх розмірів.

"Як правило люди намагаються зробити маленьке татуювання, але це дурість, тому що зробивши одне маленьку, то все одно зробиш ще. Треба подумати і подивитися масштабно. Краще робити більше середнього. Головне обрати правильного майстра і не жалкувати грошей. Дивитись в реальності роботи, в цій справі працює "сарафанне радіо". Не варто дивитись фото, які можуть бути оброблені у спеціальній програмі і не відповідати дійсності. Люди роблять моторошні татуювання, тому що хочуть здивувати. я люблю набивати черепа. Це сильний енергетичний об'єкт і до того ж позитивний, несе гарну енергетику. Люди звикли думати, якщо череп, то це про смерть, але він всюди: на одязі, гудзиках, сумочках, навіть на картинах Караваджо, на одній з них те ж на столі стоїть череп. Я хочу, щоб людину череп захищав", - додає майстер.

У тату салоні дійсно існує попит на ефектні татуювання. Часто приклад беруть із зірок.

"Коли вийшов фільм, в якому у дівчини були кажани витатуйовані, всі теж хотіли щось подібне. Брали приклад з актора Двейна Джонсона, який має Полінезію на півруки на передпліччі, і всі чоловіки приходили різної комплекції і просили таке тату. Ми говоримо, що Джонсону це пасує, а Вам ні, але все одно хочуть це тату. Зірки впливають на побажання. Зараз у порівнянні з 2-3 роками тому, татуювання трішки змінилось, адже майстри розвиваються і тату стає більш реалістичним. Дуже класні зараз роблять портрети. Розвиваються не тільки самі майстри, а і матеріали для татуювань. Українські зірки частіше хочуть тату, як у Ріанни, Анджеліни Джолі та Двейна Джонсона чи, як у футболістів, але у останніх важко виокремити конкретне татуювання, тому що у них зататуйовані всі руки. Вірастюк нещодавно витатуював великого козака. Руслан Сторожик, з гурту "Mozgi" зататуював собі шию", - говорить Марина Чернова один зі співорганізаторів фестивалю та адміністратор у школі тату.

Видалити татуювання досить стресова для організму ситуація, але фахівці радять робити це поступово.

"Видаляють найчастіше татуювання, які робили у армії чи в'язниці. Або наважились на нього у молодості та не думаючи. Часто намагаються видалити татуювання, які набилися у дитинстві ручкою, але такі татуювання не виводяться. Там фарба залишається і нічого гарного не виходить. Часто правляться старі татуювання. Процес зведення не довгий. Багато часу вимагають ті татуювання, які міцно забиті. Не радимо видаляти всі татуювання за раз, це складно для організму і людині може стати погано. Реально звести тату так, так що не залишиться сліду. Чим здоровіша людина, правильніше харчується, має нормальну вагу, чим обмін речовин краще, тим швидше це відбувається. Скоріше буде виходити пігмент. Ми розбиваємо молекули фарби і вони виводяться лімфою. Видалення татуювання коштує від 100 грн і вище. Татуювання розміром з сірниковий коробок - 400-500 грн", - розповіла Олена Чорна, топ-менеджер компанії, яка займається виробництвом медичного обладнання.

Переміг у номінації "Краще тату" фестивалю майстер з міста Суми, Олександр Харциз. Працює у жанрі "реалізм". У моделі на всю спину зображена істота, як символізує смерть. Участь у київському тату фестивалі бере з 2012 року, і минулого року був у складі журі.

Як створювали таку масштабну роботу?

Над татуюванням працювали важко та довго. Навіть не рахували сеанси. Це мій друг, тому непоспішаючи пропрацьовували роботу. Ідея клієнта, ескіз робили разом.

Чому так важко зупинитися після першого татуювання?

Якщо людина не боїться соціальної думки, упередження, то робить далі своє тіло красивішим

Якщо клієнту зробили якісну роботу і вона йому сподобалась, він захоче ще. І, якщо людина не боїться соціальної думки, упередження, то робить далі своє тіло красивішим.

Тату-майстри хором критикують зірок за невдалі татуювання. Чи маєте позитивні приклади?

  Спина Сильвестра Сталлоне з правильним татуюванням
Спина Сильвестра Сталлоне з правильним татуюванням

  Двейн Джонсон та його легендарне татуювання
Двейн Джонсон та його легендарне татуювання

Дивно, але факт, всі зірки, чомусь мають неякісні татуювання. Єдиний, хто виділився, це Сильвестр Сталлоне. Він вже у пізньому віці зробив якісне татуювання на грудях, плечах. Також хочу відзначити "Скелю" Двейна Джонсона, він зробив гарну роботу у світового рівня майстра Нікко Уртадо і всі знають його гарне плече з Полінезією. Більше нікого не можу відзначити. Я роками думаю, чому інші зірки так невдало роблять татуювання. Чув, що один футбольний клуб виклав вакансію татуювальника на постійну основу, і це гарний хід, тому що футболісти забиті поганими татуюваннями.

Можете назвати приклади з дійсно невдалими татуюваннями?

Не хочу нікого ображати. Напевно можу відзначити Джонні Деппа. Він класний актор, але має багато неякісних татуювань. Вони маленькі і думаю просто йому важливі.

Коли самі зробили собі перше татуювання?

У 10 класі зробив голкою у школі, я сидів на задній парті і погано навчався. Потім після університету у 23 роки став працювати у тату-студії і за півтора роки, як став професійно робити татуювання, сам собі зробив на нозі. Зараз робить гарний майстер.

Порада тим, хто хоче зробити перше татуювання?

Головне не поспішати у всьому. Треба гарно думати, що саме зробити. Часто люди приходять у студію салон і просять порадити. З такими людьми спілкування зводиться до мінімуму. Відправляю до дому, раджу пошукати інформацію в інтернеті, витримати час. Татуювання має бути індивідуальним. Не поспішати з вибором майстра і не економити.

Що просять зробити найчастіше?

У татуюванні на даний момент роблять все: левів, тигрів, героїв коміксів, цим чудове татуювання, що тематика дуже широка.

Автор: Прес-служба
  Переможець 14-го Tattoo Collection
Переможець 14-го Tattoo Collection

Кращий татуювальник фестивалю отримав особливий приз - кубок Golden Machine. Кубок зроблений з бронзи. Так само переможець отримує багато подарунків від спонсорів фестивалю і головний приз - гіроборд.

Відвідувачі тату фестивалю могли набити олдскульне тату "наосліп" від Sailor Jerry. Малюнок був виконаний за популярними ескізами Нормана Колінза не коштував ні копійки. Потрібно було просунути руку в спеціальне вікно і повністю довіритися майстру у виборі тату. Минулого року фестиваль мав меншу кількість учасників, до 2000.

Зараз ви читаєте новину «Моє тіло - полотно: найкращі татуювальники вразили майстерністю на фестивалі Tattoo Collection». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути