Губернатор Житомирської області Сергій Рижук і мер міста Володимир Дебой відвідали пивзавод в м. Радомишль, на якому почали випуск німецького пива OeTTINGER за ліцензією "Oettinger Brauerei GmbH".
Виробництво проходить на потужностях пиво-безалкогольного комбінату "Радомишль", який в 2011 році у складі Групи Компаній "Рідна Марка" увійшов до міжнародного холдингу "Oasis CIS".
Губернатор із задоволенням продегустував свіжозварене радомишльське пиво.
На думку губернатора, Житомирщина є центром пивоваріння, оскільки має всі важливі складові. Ячмінь, ще з радянських часів вирощувався в основному в Житомирській області, помірний м'який клімат для вирощування якісного хмелю, і третя складова - це м'яка вода.
Для виготовлення німецького пива OeTTINGER пивовари використовують закордонний хміль і на думку голови області цю проблему потрібно вирішувати.
"При потребі 3,5 тис. тонн хмелю, Житомирщина виробляє 900 тонн, але вони залишаються не витребувані, не тому що він не якісний, він супер якісний, не тому що немає грануляції, на Житомирщині є гранулятор. Потрібно на законодавчому рівні сказати пивоварам, якщо хочете варити пиво візьміть 30% або 13%, але щоб був вітчизняний хміль у виробництві цього пива. Якщо собівартість висока - не повірю, заради вітчизняного виробника можна пожертвувати копійкою. Питома вага хмелю в собівартості пива не більше 3,4%", - зазначив губернатор.
Коментарі