вівторок, 22 серпня 2017 13:30

Марія Яремчук приміряла унікальну вишиванку ХІХ століття
3

Марія Яремчук
Фото: Олександр Порубаймих
Марія Яремчук
Марія Яремчук

Напередодні святкування 26-ї річниці Незалежності країни 26 українок, представниць різних професій, взяли участь у фотопроекті 23-59.com.ua. Серед них єдина співачка - Марія Яремчук.

Перед камерою артистка позувала в старовинній колекційній вишиванці кінця 19 століття, доповненій сучасною спідницею від відомого українського дизайнера Олени Бурби.

Про унікальність і неповторність сорочки свідчить навіть побіжний огляд крою. Такі вишиванки з плечовими вставками, пришитими по основі тканини, шили тільки в селах Борщівського району Тернопільської області. Вишивка виконувалася вовняною ниткою "бавна", техніками "колодки", "ретязь", "лічильна гладь", "ланцюжок". Основним мотивом була архаїчна графема ромба з гачками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марія Яремчук отримала тепловий удар

Марія Яремчук завжди із задоволенням бере участь в проектах, що популяризують культурне надбання українського народу. До слова, в гардеробі артистки також є кілька традиційних вишитих сорочок:

"Вишиванка - це не просто символ України, один з найефектніших елементів народної творчості, непідвласного плину часу. Це також дуже красиво, сучасно і стильно", - говорить співачка.

Компанію Марії на фото склала засновниця дитячої школи вокалу Тетяна Земськова, що стала однією з переможниць конкурсу, який проводився в рамках фотопроекту "Urban Girls 26" в соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «Марія Яремчук приміряла унікальну вишиванку ХІХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути