пʼятниця, 02 вересня 2022 08:45

Кіану Рівз відзначає 58-річчя: культові бойовики з найдобрішим актором Голлівуду
10

2 вересня канадський актор, режисер, продюсер і поет Кіану Рівз святкує день народження. "Сумному генію", як його прозвали шанувальники, виповнюється 58 років.

З іменем Рівза найчастіше асоціюють лише фільм "Матриця", в якому зіграв хакера Нео. Але трилогія, яка стала справжнім проривом у кіно, насправді не один кіношедевр актора. Протягом кар'єри Рівз зіграв більш як у 70 фільмах.

Gazeta.ua зібрала цікаві факти з життя зірки, а також п'ять культових бойовиків за участю найдобрішого актора Голлівуду.

1. Рівз з раннього дитинства мріяв стати актором. Першу роль отримав у 9 років у виставі "Прокляті янкі". А його акторський дебют відбувся 1984 року в телевізійному серіалі "Завзятість". З цього почалася його кар'єра, яка привела актора до Голлівуду.

2. "Найменше мене хвилюють гроші. Того, що я вже заробив, мені вистачить на кілька століть безбідного життя", – якось сказав актор.

Окрім "Матриці", Рівз відомий за роллю адвоката Кевіна Ломакса у фільмі "Адвокат Диявола". І, за ініціативою актора, його гонорар в цій стрічці був урізаний на $2 млн, щоб у фільмі міг зіграти Аль Пачіно. Скромний Рівз довго обходився без солідних накопичень. І лише в 39 років придбав собі будинок в Голлівуді. А ще кажуть, Рівз відмовляється від великий ролей, якщо вважає, що персонаж занадто жорстокий.

3. Кінозірка часто користується громадським транспортом, харчується у ресторанах фаст-фуду та не має дорогих яхт і автомобілів. Переважну частину заробітку актор роздає благодійним фондам і персоналу на знімальному майданчиків.

2 вересня канадський актор, режисер, продюсер і поет Кіану Рівз святкує день народження
Фото: eastnews.ua
1999 року він зіграв одну з головних ролей у "Матриці" – Нео. На фото (ліворуч) Керрі-Енн Мосс, режисер Лана Вачовскі та Рівз
"Сумному генію", як його прозвали шанувальники, виповнюється 58 років
Рівз з матір'ю Патрісією Тейлор
Рівз з раннього дитинства мріяв стати актором

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала акторкою завдяки скандалу: популярні ролі іменинниці Шарліз Терон

4. Знаменитість обожнює читати, незважаючи на те, що все життя страждає на дислексію (порушення здатності до оволодіння навичкою читання і письма. – Gazeta.ua). Серед його улюблених книг – "Володар перснів", "Граф Монте-Крісто" і "В пошуках втраченого часу".

5. Рівз грав на бас-гітарі в двох музичних гуртах. Заснував гурт під назвою Dogstar 1991 року. Всього колектив випустив два альбоми.

Пропонуємо проглянути добірку фільмів із сьогоднішнім іменинником.

Швидкість (1994)

За сюжетом, терорист закладає бомбу у рейсовому автобусі. Вона вибухне, якщо швидкість впаде нижче 80 км/год. Спецагенту Джеку Тревену доводиться застрибнути в транспорт на повному ходу і разом із випадковою жінкою, яка опинилася за кермом, рятувати життя пасажирів.

Джонні Мнемонік (1995)

Кур'єри, яких називають "мнемоніками", перевозять важливу інформацію у спеціальному чіпі, вживленому прямо в мозок. Проблема в тому, що носій втрачає частину своєї пам'яті. Через це головний герой Джонні не пам'ятає дитинства. Після того, як у його голову завантажують надто багато інформації, йому загрожує смерть.

Матриця (1999)

Головний герой Томас Андерсон вдень працює у звичайному офісі. А вночі перетворюється на хакера Нео і бореться із системою. Але одного разу герой дізнається про шокуючу правду: весь звичний світ — лише комп'ютерна симуляція, і саме він має стати обраним, який врятує людей від влади машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керрі-Енн Мосс відзначає 55 років: цікаві факти з життя зірки "Матриці"

Костянтин: Король темряви (2005)

Ще зовсім юним Джон Костянтин вчинив спробу самогубств. Під час клінічної смерті опинився у пеклі. Повернувшись до життя, він присвятив себе боротьбі з демонами та всілякою нечистю, яка рветься у наш світ.

Джон Вік (2014)

Злочинець викрадає у Джона Віка його машину, вбив його собаку. Але той не знає, що зв'язався з найкрутішим найманим убивцею, який лише вийшов на пенсію. Вік оголошує війну мафії.

Зірки культової стрічки "Матриця" Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс взяли участь у стильній фотосесії для свіжого випуску журналу Entertainment Weekly. Також актори поділилися, як працювали над четвертою частиною фільму "Матриця: Воскресіння".

Канадські артисти познайомилися наприкінці 1990-х на зйомках фільму. Вони одразу потоваришували і зберігають дружні стосунки понад 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Кіану Рівз відзначає 58-річчя: культові бойовики з найдобрішим актором Голлівуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути