пʼятниця, 04 серпня 2017 18:17

Канал 2+2 рятуватиме планету і людство
16

Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Фото: Прес-служба
Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету

14 серпня відбудеться перезапуск оновленого каналу 2+2. Під час презентації, яка відбулася вчора у столичній оранжереї ВДНГ, команда "2+2" розповіла про цілі, плани, представила оновлену концепцію, а також познайомила з новими ведучими.

Телеканал 2+2 виходить за рамки ефіру і запускає соціальну ініціативу - "Створення" Плану Z" з порятунку планети". Мета проекту - розробити та впровадити ефективні шляхи вирішення глобальних проблем людства і України, зокрема, спільно з глядачами, чиновниками, науковцями та громадськими організаціями. Кожен українець може публічно розповісти про найбільш актуальні проблеми свого регіону і запропонувати власний шлях їх вирішення, надіславши електронного листа на пошту [email protected].

В рамках ребрендингу внесені зміни у графічний дизайн ефіру. Новий логотип, колірні та графічні рішення проектів допоможуть телеканалу стати яскравим та зрозумілим. Як подолати труднощі, підготувати глядача до небезпечних викликів та розповісти, як вижити в цьому божевільному світі. Цьому присвячений цикл документальних програм "Загублений світ", який стане основою оновленого бренду. Ведучими нового проекту стали Максим Сухенко, Катерина Нестеренко, Валерій Сараула, Геннадій Попенко та Ольга Нємцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 2 серпня людство почне жити в борг

Про те, що чекає на людство, Gazeta.ua розповів ведучий Максим Сухенко.

Автор: Ірина Козюпа
  Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету

На що саме будете звертати увагу глядача?

До вулкану Йеллоустоун, який сьогодні найголовніший, найгарячіший, прикута вся увага сейсмологів, а біля нього випробовували ядерні боєзаряди, тепер всі розуміють, як це було небезпечно. Адже, якщо такий супер вулкан прокидається, то ми на 15-20 років матимемо вулканічну зиму. Попел наче ковдра покриє планету і сонячні промені не будуть пробиватися крізь нього. Тому, якщо відбувається всепланетарного масштаба катастрофа, неважливо, які речі будуть з вами в цей момент. Наша передача про те, що чим швидші наші авто і кращі гаджети, тим менше ми озираємося навколо себе. Ми можемо давити на планету, але не можемо захиститися від неї. Великий потоп може змити півпланети, країну, як Голандія. Люди мають розширити світогляд, планета реагує на наш тиск погано, зараз вона допомагає нам боротися з глобальним потеплінням. Але науковці кажуть, що ще кілька років і за 30 років настане льодовиковий період. Зараз запускається процес і щоб це зрозуміти треба дивитись новини і хочаб пошукати в інтернеті чи в передачі як наша, починати діяти. Тому що світ не чекає доки ви побудуєте кар'єру, приїде до дому, відпочинете. Ми дивимося фільми про майбутнє та загублені світи, але багато чого відбувається зараз, якщо ми кажемо, що океани щезнуть найближчі 20 років, чи Венеція піде під воду за 10 років, не дивіться кіно, а поїдьте туди, доки вона є, тому що за 10 років буду дивитись кіно про неї.

Нас з дитинства привчають берегти планету, але все одно це не працює. Як саме Ви вирішили, що прийшов час робити передачі, які рятуватимуть світ?

Автор: Ірина Козюпа
  Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету

Я 16 років працював військовим репортером і давно зрозумів, що треба цінувати момент, коли копаєш, починаєш розуміти масштаби. Щоб розібратися треба приділити хоча б 15 хвилин, чи подивитись нашу передачу. Ящо думаєте ми вас лякаємо і це неправда, просто зайдіть у інтернет і почитайте, що кажуть науковці. Сенс в тому, що найцікавше відбувається зараз і не факт, що це буде безпечно.

Як готуєте передачу? На кого орієнтуєтесь?

Дуже високі вимоги до якості продукту. Ми знімаємо, так, як знімають фільми, на які ми орієнтуємося. Наприклад, National Geographic, пізнавальні передачі ВВС, ми закупаємо їхнє відео і маємо відповідати їхнім вимогам. Ми затвердили 20 тем і можемо копати глибше. Наприклад, тему океану осягнути не зможемо за один випуск, адже вона неймовірно цікава та глобальна. Тут так багато інформації і вона змінюється. Затверджуємо теми з каналом і редакторсько-журналістська група розробляє їх. Нам цікава Україна, що можна подивитись тут. Буде сюжет про український мігруючий вулкан, який опиняється, де йому заманеться. В такі миті ти розумієш, що є сили, які нам не підвладні.

Як глядач на практиці може використовувати ті знання, які отримує після перегляду передачі?

Ми хочемо, щоб люди зрозуміли, що життя набагато цікавіше, ніж ми бачимо з вікна маршрутки чи авто, адже, коли природа починає ворушити мускулами - це зачаровує і ти розумієш, що людина на таке не здатна. Людство стає сараною, яка знищує все. Ми маємо акуратно використовувати ресурси. Не кажемо, що треба прямо зараз перестати викачувати нафту. Ми можемо подивитись на планеті, де можна це роби, а де ні. Тут підключаються економічні тези, але, якщо вирішується наша доля і наших дітей, давайте заплатимо, тому справа у бездумному господарстві. Людство може економити електроенергію, воду, але найбільшу шкоду завдає виробництво.

Автор: Ірина Козюпа
  Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету

14 серпня відбудеться прем'єра серіалу "Ментівські війни. Одеса", другий сезон - "Ментівські війни. Київ". Крім того, вже у жовтні відбудеться прем'єра військово-патріотичної драми "Гвардія-2". На 2018 рік телеканалом заплановано виробництво близько 280 годин власного серіального контенту.

Автор: Ірина Козюпа
  Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету

"Телеканал 2+2 відходить від концепції суто чоловічого телебачення: чоловіча аудиторія, як і раніше, залишається в центрі нашої уваги, але продукти оновленого каналу виглядають таким чином, аби вони були цікаві і жінкам", - сказав генеральний продюсер 2+2 Максим Кривицький.

Лінійку інформаційного мовлення, разом з успішними проектами "ДжеДАЇ" і новинами "Спецкор", посилить новий провокаційний проект "Бандерлоги" виробництва управління журналістських проектів 1+1 медіа під керівництвом Максима Шиленка. В інформаційно-розважальній програмі журналісти ставитимуть незручні питання політикам і чиновникам, рахуватимуть їх статки, викривати злочинців у владі.

Автор: Ірина Козюпа
  Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Канал 2+2 вирішив врятувати планету
Зараз ви читаєте новину «Канал 2+2 рятуватиме планету і людство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути