неділя, 07 липня 2019 01:35

Хто ввів моду на "голі сукні"
21

Здавалося б, "голі сукні", на кшталт тих, в яких з'являються на червоних доріжках Майлі Сайрус, Бейонсе, Кім Кардаш'ян, Дженніфер Лопес, Ріанна, Джессіка Стем - прикмета виключно нашого часу.

В останні роки прозорі сукні знову стали способом виділитися і потрапити на перші сторінки не тільки таблоїдів, а й поповнити ряди модних списків (і анти-списків). Хтось захоплюється незримими сукнями, схожими на зоряний пил на голому тілі, хтось приходить в шок від гучних провокацій в дусі Леді Гаги, але популярність тренда заперечувати неможливо.

Втім, переплюнути всіх сучасних і не дуже любительок провокаційного оголення, могла б американська зірка 30-х років Мей Уест.

 У 80-х великою любителькою оголитися була співачка Шер.  Найскандальнішою вважається її поява на премії «Оскар» в 1988 році, куди вона прийшла в прозорій сукні з блискучою вишивкою, що імітує екзотичний східний костюм.  Втім, кліпи Шер початку 90-х теж рясніють прозорими комбінезонами з тоненькими вставками, ледь прикриваючи найпотаємніше.  Та й в цілому співачка ніколи особливою скромністю не відрізнялася.
Для 28-річної Шер бал MET Gala 1974 року став дебютним - тоді вона одягла майже зовсім прозору сукню з білою вишивкою.
Зовсім «голим» називають і знамените плаття Мерилін Монро, в якому вона в 1962 році проспівала президенту Кеннеді «Happy Birthday Mr.  President ».  Тоді епатажний наряд з шістьма тисячами діамантових блискіток від дизайнера Жана-Луї Берзаулта викликав справжній фурор.  «Мерилін вміла приголомшливо володіти своїм чарівним тілом, воно було в постійному русі, але робила вона все природно, елегантно.  І мене пройняло- я зрозумів, що повинен робити - обіграти цей її дар провокувати ... Загалом, я намалював ескіз сукні, що створює ефект, ніби вона - повністю оголена », - згадував кутюр'є.  У цієї сукні навіть є своя назва - Happy Birthday.  Наряд зшивали прямо на тілі Монро перед виступом.  Цей «подарунок президенту» обійшовся в 12 тисяч доларів.
Селін Діон, 1993. Музична премія "Греммі" - захід без суворого дрес-коду, в рамках якого зірки експериментують з нарядами як можуть.  Вже від кого, але від Селін Діон, яка з'явилася на килимовій доріжці "Греммі" у в'язаній чорній сукні, яка не приховувала жодний нюанс її фігури, ніхто не очікував такої провокації.  Співачку звикли відносити до розряду витончених жінок - такого сміливого вчинку критики їй не пробачили.
Кейт Мосс і Наомі Кемпбелл, 1993. Топ-модель Кейт Мосс, якій було тоді 19 років, одягла абсолютно прозоре плаття-комбінацію на вечірку Elite Model Agency Look of the Year в Лондоні, де вибирали модель року.  Вбрання іншої гості вечора і подруги Мосс, Наомі Кемпбелл, також більш схожий на нічний пеньюар, ніж на коктейльний наряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ані сісти, ані поїсти: зірки в "голих" сукнях

Зараз ви читаєте новину «Хто ввів моду на "голі сукні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути