Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2022 10:20

Голос героя GTA і мрії про спортивну кар'єру: неочікувані факти з життя актора Рея Ліотти
5

Серце голлівудської кінозірки Рея Ліотти зупинилося у 67 років. Помер уві сні в Домініканській Республіці 26 травня. Там працював на зйомках трилеру "Небезпечні води". Причину смерті актора не називають. Його наречена Джейсі Ніттоло була поряд із коханим.

Gazeta.ua підготувала маловідомі факти про Ліотту та найпопулярніші фільми з його участю.

Народився 18 грудня 1954 року в Нью-Джерсі, США. Біологічні батьки відмовилися від Рея одразу після його народження через скрутне матеріальне становище. Через пів року майбутню кінозірку усиновили. Він отримав італійське прізвище Ліотта.

Про те, що його всиновили, дізнався ще вихованцем дитсадка. Біологічну матір розшукав у 2000-х. Тоді ж дізнався, що має шотландське коріння, а також - рідну сестру і ще шістьох зведених братів і сестер.

Підлітком Ліотта захоплювався легкою атлетикою. Мріяв пов'язати життя зі спортом. Однак змінив думку після того, як відвідав університет Маямі, куди вступив 1973 року. Обрав драматичне мистецтво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскароносний композитор Вангеліс помер

Після отримання диплома переїхав до Нью-Йорка. Дебютував на телебаченні 1978 року - в серіалі "Інший світ". Популярність прийшла після участі у фільмах "Дика штучка", "Поле його мрії", стрічці Мартіна Скорсезе "Славні хлопці".

Його фільмографія налічує понад 100 проєктів. Найчастіше знімався в бойовиках, детективах і психологічних трилерах.

Серце голлівудської кінозірки Рея Ліотти зупинилося у 67 років
Фото: instagram.com/rayliotta
Помер уві сні в Домініканській Республіці 26 травня
Його наречена Джейсі Ніттоло була поруч із коханим
Фільмографія зірки налічує понад 100 різних проєктів
На момент смерті артист був заручений з Ніттоло

Голосом Ліотти говорить головний герой Томмі Версетті у відеогрі GTA: Vice City. За це артист отримав нагороду G-Phoria в категорії "Найкраще озвучування чоловічого персонажа". Актор озвучував і мультфільми "Бі Муві: Медова змова", "Що сталося з Губкою Бобом?" та ін.

Особисте життя Ліотта ретельно приховував. Відомо, що з 1997-го по 2004-й був одружений з акторкою Мішель Грейс. У пари 1998 року народилася донька Карсен Ліотта. На момент смерті артист був заручений з Ніттоло.

Пропонуємо також згадати найвідоміші фільми, в яких зіграв актор.

"Дика штучка", 1986

Комедійна стрічка про жінку, яка викрала успішного банкіра, бо той не розрахувався в кафе. Після суперечки двоє сідають у машину та вирушають у Пенсильванію. У вирі подій, які траплялися по дорозі, Чарльз розуміє, що закохався в Лулу. На вечірці випускників з'являється колишній чоловік Лулу. Між Реєм і Чарльзом відбувається бійка.

"Поле його мрії", 1989

Фермер Рей Кінсел останнім часом постійно чує голос, який радить йому побудувати бейсбольний майданчик на його кукурудзяному полі. Комусь, можливо, така пропозиція і здалася б позбавленою сенсу, але не Рею, адже його покійний батько був схиблений на цій грі. Люблячий син вирішує діяти. Майданчик побудовано, і на ньому з'являється примарна команда легендарних гравців, яких Рей так хотів побачити колись. Рей не стільки наляканий, скільки спантеличений. Щоб зрозуміти сенс дивних подій, він починає власне розслідування.

"Славні хлопці", 1990

Головний герой фільму хлопець на ім'я Генрі Хілл виріс в одному з найбідніших районів Нью-Йорка Брукліні, в оточенні гангстерів, і тому вже тоді мріяв стати одним з них. Кримінальний шлях Генрі починається з того, що він виконує доручення одного з місцевих бандитів. Незабаром на нього звертає увагу крупний кримінальний авторитет Пол Сісеро, який зводить Генрі з двома відомими бандитами. Вони починають працювати разом.

"Серцеїдки", 2001

Дві красуні - Макс і Пейдж, мати і донька - займаються шлюбними аферами. Їхніми жертвами стали безліч чоловіків. Суть шахрайства проста: Макс виходить заміж за заможного чоловіка. Не відкладаючи в довгу шухляду, вже на ранок Пейдж намагається опинитися з новоспеченим чоловіком у компрометуючих обставинах. Начебто випадково цю сцену бачить Макс. Її серце розбите, вона вимагає негайного розлучення, яке й отримує, і забирає собі істотну матеріальну компенсацію. Система діяла безвідмовно, доки Пейдж не закохалася в простого, необтяженого грошима хлопця.

Англійський музикант-клавішник та один із засновників гурту Depeche Mode Енді Флетчер помер 26 травня. Йому було 60 років.

Зараз ви читаєте новину «Голос героя GTA і мрії про спортивну кар'єру: неочікувані факти з життя актора Рея Ліотти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути