понеділок, 17 жовтня 2011 10:51

Гіларі Свонк відмовилась від грошей за день народження Кадирова

Гіларі Свонк відмовилась від грошей за день народження Кадирова

Голлівудська актриса Гіларі Свонк має намір відмовитися від своєї винагороди за участь у святкових заходах в Грозному. Як повідомляє Reuters, дворазова володарка премії "Оскар" передасть гроші благодійним організаціям.

Раніше Сіонк висловила "глибоке розкаяння" з приводу своєї поїздки до Чечні. Вона зробила це після того, як правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила актрису в "легітимізації" режиму Рамзана Кадирова. Правозахисники вважають главу Чечні винним у низці грубих порушень прав людини, в тому числі у вбивствах і викраденнях людей.

Свонк у відповідь заявила, що нічого не знала про методи Кадирова. Human Rights Watch закликала її та інших знаменитостей, які відвідали Грозний, відмовитися від грошей і подарунків, які їм подарував Кадиров.

У міністерстві культури Чечні визнали, що всі іноземні знаменитості приїхали в Грозний за гроші, але не змогли назвати суму гонорарів.

Концерт за участю іноземних зірок пройшов у Грозному 5 жовтня. Він був приурочений до Дня міста, який співпав з днем народження Кадирова. Крім Свонк, в заході взяли участь такі знаменитості, як актор Жан-Клод Ван Дамм, скрипалька Ванесса Мей і співак Сіл. Свонк зі сцени побажала главі Чечні щасливого дня народження, а Ван Дамм і зовсім зізнався йому в любові. При цьому формально Кадиров заборонив святкувати своє 35-річчя, наполягаючи на тому, що концерт присвячений тільки дню міста.

На відміну від Свонк, інші знаменитості не поспішають розкаюватися в поїздці до Чечні. Так, Сіл, відповідаючи на претензії, заявив у своєму Twitter, що "він співак і не хоче, щоб його уплутували в політику".

Зараз ви читаєте новину «Гіларі Свонк відмовилась від грошей за день народження Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути