середа, 22 червня 2011 16:25

Гальяно поскандалив через "цукерки"

Гальяно поскандалив через "цукерки"

Колишній дизайнер французького модного дому Dior Джон Гальяно сьогодні постав перед судом за звинуваченнями в антисемітизмі.

Якщо Гальяно визнають винним, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 6 місяців і штраф у розмірі 22,5 тисяч євро.

Модельєр виправдовується, що причиною його скандальної поведінки і антисемітських висловлювань стала потрійна залежність - від транквілізатора валіуму, алкоголю і снодійного, які він вживав "як цукерки", пише The Daily Telegraph.

Впливом залежностей на своє психічне здоров'я Джон Гальяно має намір виправдовуватися в ході процесу. Адвокат модельєра стверджує, що він не міг відповідати за свою поведінку, оскільки був серйозно хворим.

Скандал навколо імені модельєра розгорівся в лютому 2011 року. Тоді Гальяно затримала французька поліція після сварки з відвідувачами кафе Маре в престижному кварталі Парижа. Ображені французи подали позов, звинувативши кутюр'є в антисемітизмі та хуліганстві. Пізніше зі схожим позовом до суду звернулася ще одна жінка.

Історія отримала настільки широкий громадський резонанс, що в Dior поспішили розірвати контракт зы скандальним дизайнером, який співпрацював з модним будинком 14 років.

Сам кутюр'є вже вибачився за свою поведінку і підкреслив: "Расизму немає місця в нашому суспільстві". Він повністю заперечує звинувачення на свою адресу.

Зараз ви читаєте новину «Гальяно поскандалив через "цукерки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути