вівторок, 09 листопада 2010 14:35

FEMEN з голими грудьми і в смугастих трусиках пішли здаватися (ФОТО)
13

Фото: Фото прес-служби FEMEN

Дівчата з жіночого руху FEMEN сьогодні прийшли здаватися в Головне управління МВС Києва. Вони закликали всіх стати свідками добровільної здачі в руки міліції учасниць антипутінської акції "Україна не Аліна", яка відбулася 27 жовтня, під час візиту прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна в Україну.

"З тих пір, ось вже два тижні, правоохоронні органи міста Києва незаконно переслідують шістьох активісток руху, намагаючись залучити їх до відповідальності за участь в акції протесту й інкримінувати статтю 173 АКУ (хуліганство)", - написали дівчата у своєму в блозі.

FEMEN зазначили, що Анну Гуцол, лідерку руху, викликали в Шевченківське районне відділення міліції для дачі свідчень щодо проведеної акції. В міліції сказали, що були порушення правил проведення акції і протестів, однак вранці наступного дня суд виправдав лідерку руху і визнав акцію цілком законною.

"Незважаючи на це, через тиждень правоохоронні органи Шевченківського райвідділу міліції почали вимагати видати контакти та адреси дівчат, які брали участь в акції "Україна не Аліна", посилаючись на тиск з боку ГУ МВС у місті Києві", - повідомили активістки FEMEN.

Активіcтки стверджують, що топлес-формат протестів FEMEN - акт прояву громадянської непокори і не є хуліганськими діями.

"Жіночий рух FEMEN має всі законні підстави проводити протести в будь-який, не забороненій законодавством формі і проти кого завгодно, чи то президент України або прем'єр Росії!", - заявила Гуцол.

Нагадаємо, у Києві біля пам'ятника Леніну на бульварі Шевченка шестеро активісток скандували гасла: "Путин, трогай любовницу, а не Украину", "Украина - не Алина", "Нас так легко не нагнеш", "Кремлевским карликам не дадим", "Дзюдаист, борись с другими", "Нас не трахнешь".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «FEMEN з голими грудьми і в смугастих трусиках пішли здаватися (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути