Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2022 11:39

Джордж Клуні святкує 61-річчя: найвідоміші ролі зірки Голлівуду

Джордж Клуні святкує 61-річчя: найвідоміші ролі зірки Голлівуду
Джордж Клуні відзначає 61-річчя 6 травня. Фото: Getty Images

6 травня голлівудський актор, режисер, продюсер і сценарист Джордж Клуні відзначає 61-річчя. Зірку "Швидкої допомоги", "11 друзів Оушена" і "Від заходу до світанку" нагороджували преміями "Оскар" і "Золотий глобус". А 2009 року Клуні потрапив до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Актор знімається у фільмах ще з кінця 1970-х років. Gazeta.ua згадує п'ять культових стрічок з Клуні.

"Від заходу до світанку", 1996

Легендарний фільм за сценарієм Квентіна Тарантіно відіграв особливу роль у кар'єрі Клуні. Після успішного серіалу "Швидка допомога" це була перша роль актора в Голлівуді. У кінокартині він грає втікача-грабіжника Сета Гекко, який провертає криваві справи на пару з братом Річі у виконанні Тарантіно. За цю роль Клуні отримав премію "Прорив року".

"Поза полем зору", 1998

Перша співпраця Клуні з режисером Стівеном Содербергом, яка випередила вихід культової трилогії про Денні Оушена, де згодом Клуні також виконає головну роль. Стрічка розповідає про привабливого грабіжника банків, який закохується в агента ФБР (Дженніфер Лопес), яка намагається розкрити одну з його схем. Номінований на дві премії "Оскар", цей фільм зробив Клуні кінозіркою. Також після цього його прозвали одним з найсексуальніших в історії кіно.

"Одинадцять друзів Оушена", 2001

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адель – 34 роки. Найцікавіші факти про "золотий голос" Великої Британії

Ще одна кінострічка про грабіжників. Розповідає історію професійного шахрая Денні Оушена, який щойно вийшов з в'язниці, а замість того, щоб стати законослухняним громадянином, починає готувати нову схему пограбування. У результаті історія Денні перетворилася на успішну франшизу, зі значними касовими зборами й безпрецедентним акторським складом. Крім Клуні, у фільмі знялися Бред Пітт, Метт Деймон, Дон Чідл, Енді Гарсія, Берні Мак і Джулія Робертс. Фільм був одним з найкасовіших фільмів 2001 року із $450 млн.

"Сиріана", 2005

Фільм став своєрідною кульмінацією кар'єри Клуні. Він зіграв роль офіцера ЦРУ, яку відзначили "Оскаром". Стрічку зняли за мотивами книги експрацівника оперативного управління ЦРУ Роберта Бера "Не бачити зла". Для цього фільму Клуні набрав понад 10 кг.

"Аве, Цезар!", 2016

Фільм розповідає про один день із життя Едді Маннікса (Джош Бролін), який стежить за порядком на знімальному майданчику фільму "Аве, Цезар!".

Дружина голлівудського актора Джорджа Клуні, адвокатка з прав людини Амаль Клуні виступила на засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку. Клуні стала однією з учасниць засідання, темою якого були воєнні злочини росіян на території України та притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Клуні святкує 61-річчя: найвідоміші ролі зірки Голлівуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути