Ексклюзиви
субота, 10 вересня 2011 14:16

Денис Повалій: "Ми, джазові музиканти, особливо не випендрьожуємося!"
7

Фото: Фото надане Денисом Повалій

З 15 по 18 вересня в курортному містечку Коктебель у Криму відбудеться черговий міжнародний фестиваль "Джаз –Коктебель 2011". Туди з'їдуться найсильніші  музиканти у джазовому стилі. Очікують гостей з США, Чехії, Аргентини, Польщі, Австрії, Росії. Загалом понад 20 колективів.

Другий день, 16 вересня, NU JAZZ відкриє Денис Повалій, син народної артистка України Таїсії Повалій.

"Для виступу вже купив собі в старовинно-етнічному магазинчику прикольну шапку. Вона схожа на давньоукраїнську папаху. Чогось особливого з одягу не буде. Ми, джазові музиканти, особливо не випендрьожуємося", - сміється Денис.

Як потрапив на найвпливовіший та найбільший "open-air" в Україні, 28-річний співак також розповів із посмішкою.

"Це було у червні. Після концерту у Києві відомого джазмена Кенні Гаретта ми з Євгенією Стрижевською (відомий джазовий радіожурналіст, - Gazeta.ua) стояли на вулиці. Музиканту  ніяк не вдавалося викликати таксі. Я ж був за кермом свого "BMV x-3".  Запросив підвести. Я ще пожартував, зроблю це, якщо допоможе з виступом у Коктебелі. Поки їхали до готелю, ще багато сміялися.

Говорили про музику. Я питав, що у них в Америці більше цінують, джаз, чи попсу. Він відповів, що у них все так само, як і у нас. Кенні дуже позитивний дядько. Пізніше друзі обговорювали можливість поїхати на фестиваль у Коктебель. Я згадав, що жартома вже "пробивав" свій виступ", - сказав Повалій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денис Повалій обмацував дівчат на яхт-вечірці

Денис підготував на джазовий фестиваль десять пісень.

"Це буде дуже різнопланова програма. Як і моя музика взагалі. Суміш джаз-фанка, соула, R'n'B,  і загалом fusion. Плюс, наш гітарист зіграє кілька своїх інструментальних треків. Тексти деяких пісень, не мої. Але більшість пісень були написані мною. Протягом останніх п'яти років. Писав їх під час конкретних історій в своєму житті. Тому почуєте про історії спокус, розлуки, суму й туги. І, звичайно, про щасливе кохання. Історії деколи занадто особисті, про які знають лише двоє", - пояснив співак.

Композиціями з виступу на фестивалі Повалій планує поповнити свій дебютний альбом.

"До виступу у "Коктебелі" ставлюся відповідально. З колективом вже провели більше п'яти репетицій по 3-4 години.  Збирались і у мене вдома, і на нашій базі. Плюс, на джазовий фестиваль ми поїдемо вдруге. У червні виступали у Львові на "Альфа джаз". Було класно! Мені вдалося зібрати одних з найкращих інструменталістів в Україні. Це чудовий барабанщик  Макс Малишев, гітарист-віртуоз Євген Уваров, клавісник - універсал Павло Литвиненко. А також дуже крута бас- гітаристка Іра Слободенюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Джаз потрібен Україні, як тарілка вівсянки зранку при виразці"

В джазі дівчат, на відміну від фільму, не так часто зустрінеш. Також нещодавно мав честь познайомитися з прекрасним саксофоністом Віктором Павелком. Як з'ясувалося, він також везе в "Коктебель" свою програму. Побувавши на кількох його концертах, я не міг не запропонувати йому взяти участь в моєму проекті", - сказав Повалій.

Денис називає себе "навколо-джазовим" виконавцем.

"Я не джазовий, і в той же час  джазовий. Джазовий, бо намагаюсь використовувати джазову мелодику, гармонійні звороти та ритми в своїх піснях. Не джазовий, бо майже не імпровізую на своїх концертах. Хоча не забороняю це робити іншим членам колективу. А чи планую пов'язати своє життя з джазом? Поживемо, побачимо", -  додав Денис.

Послухати сина до Коктебелю Таїсія Повалій не приїде. Через щільний гастрольний графік, зауважив Денис.

Зараз ви читаєте новину «Денис Повалій: "Ми, джазові музиканти, особливо не випендрьожуємося!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути