пʼятниця, 06 квітня 2012 14:57

Спецтема: Євробачення-2012

"Бурановские бабушки" на сцену "Євробачення" поставлять піч

"Бурановские бабушки" на сцену "Євробачення" поставлять піч
Колектив переживає через скандал із плагіатом Фото: ИТАР-ТАСС

"Бурановские бабушки" привезуть на "Євробачення" піч. Одягне бабусь для виступу російський дизайнер Денис Сімачов.

Композитор і співпродюсер фольклорного колективу "Бурановские бабушки" Віктор Дробиш дав прес-конференцію, щоб офіційно прокоментувати скандал з плагіатом, який нещодавно вибухнув навколо бабусь, і розповісти, як проходить підготовка групи до виступу.

"Номером займається другий канал, по-моєму, Широков. Важливо не зробити з їхнього виступу клоунаду, не змушувати їх робити того, що вони не робили раніше. Всі рухи повинні бути з їхнього життя. Це бабки, які тільки від пічки відійшли. І пічка, я вважаю, повинна бути. Ти просто повинен розчулюватися, дивлячись на них", - заявив Дробиш.

Композитор ще раз спростував всі заяви в плагіаті, заявивши, що це звинувачення винесли не музичні експерти, а конкуренти.

"Брати і робити плагіат з бабульок - це смішно. Частина фольклорна, частина - типово попсова. Пісня Інгрід Tu Es Foutu на одній ноті, значить, якщо ви натиснете на піаніно ноту соль, - ви її вкрали. Будь-яка сільська група, котра виконує фольклор, скоріше може пред'явити претензії, чим ці люди. Це класична секвенція, яку гріх не використати. Але є різниця, коли це підігнано і коли вийшло спонтанно. Людина з музичним чуттям може це розрізнити", - заявив Віктор Дробиш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бурановских бабушек" звинувачують у подвійному плагіаті

За словами композитора, скандал із плагіатом докотився і до самих бабусь. Тепер "Бурановские бабушки" переживають через кампанію, котра розгорнулася проти них. Дробиш попросив бути поблажливіше до колективу: "Мені хочеться, щоб хоча б в цей період до них ставилися з повагою. Це рідкісний випадок, коли ми можемо змусити ставитися до людей похилого віку з повагою. Всього два місяці потерпіть, засуньте язик куди-небудь, і якщо нічого не хочете сказати, то краще промовчіть, а якщо хочете, то скажіть щось хороше".

Зараз ви читаєте новину «"Бурановские бабушки" на сцену "Євробачення" поставлять піч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути