понеділок, 06 листопада 2017 22:45

Більше 30 сценічних суконь Ніни Матвієнко показали у музеї
17

Фото: Тарас Подолян

Виставка присвячена 70-річчю співачки Ніни Матвієнко відкрилась у столичному музеї Івана Гончара. В експозиції "Ой, виорю нивку широкую" представлені архівні фото артистки та її сценічні костюми.

"Ця ювілейна виставка є однією із складових великого мистецького проекту "Життя і сцена", присвяченого життю і творчості Ніни Митрофанівни. У першому залі, який має назву "Життя. Витоки", глядач, ставши на "рушник-долю", наче проходить разом з артисткою її життєвий і творчий шлях: від батьківського порогу до великої сцени життя, зафіксованого в архівних фотоматеріалах", - розповіла дизайнер Галина Забашта. Вона майже 40 років створює сукні для співачки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінок із воску робили більш як тиждень

Всього на виставці представлено більше 30 сценічних образів народної артистки. У кожного є власна назва. Їх шили дизайнери Галина Забашта, Олеся Теліженко, Анна Родіна та інші.

Автор: Тарас Подолян
 
Автор: Тарас Подолян
 

"Робила для Ніни Митрофанівни і ужиткові речі, і сценічні. На виставці моїх 4 костюми, - говорить Олеся Теліженко.

- Якось створила колекцію на основі творчості Марії Примаченко. Ніна Матвієнко замовила сукню. Сказала, ти роби, а я потім подивлюсь. Місяць виконувала. Це була бірюзова сукня зі вставками із декоративної тканини. Були вишиті птахи і квіти. Коли приїхала здавати сукню, переживала страшенно. Пані Ніна вдягнула, запросила чоловіка Петра Івановича подивитись. Він сказав: "Вітаю, в тебе в гардеробі ще одна гарна сукня".

Ювілейна виставка "Ой, виорю нивку широкую" матиме своє видавниче продовження, а весь зібраний матеріал в майбутньому стане підґрунтям для створення музею Народної артистки України Ніни Матвієнко. Експозиція діятиме до 26 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Більше 30 сценічних суконь Ніни Матвієнко показали у музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути