середа, 10 серпня 2022 04:40

Alina Pash збирається виступити на одній сцені з російськими виконавцями

Alina Pash збирається виступити на одній сцені з російськими виконавцями
Alina Pash збирається на Sziget. Фото: Фокус

Українська співачка Alina Pash не буде відмовлятися від участі у фестивалі, де також виступатимуть російські артистки.

Виконавиця буде виступати на фестивалі Sziget, який відбуватиметься в Угорщині 10-15 серпня, написала вона у соцмережах.

Спочатку думала відмовитися. Та згодом зважила всі "за" та "проти". По-перше, інші українські артисти, які теж заявлені у лайнапі, погодилися на виступ. По-друге, це великий фестиваль, тож, на думку виконавиці, цей майданчик має мати противагу росіянам.

Запрошені українські артисти вимагали від організаторів фестивалю скасувати виступи росіян. Sziget пішов на зустріч українцям, але в іншій формі.

"Так, це цинічного з їхнього боку підтримувати Україну і легалізовувати росіян одночасно. І можна були би здійснити скандал публічно, проте це б мало ризик скасувати "здобутки дипломатії" і щонайгірше – лишити на фестивалі лише голос росіян. Це дуже непростий і болісний компроміс", – додала Аліна.

Співачка з командою переконані, що своєю "правильною" присутністю допоможуть Україні на міжнародній арені набагато більше, аніж демонстративним демаршем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За виступи в РФ: хто з українських зірок розкаявся після 24 лютого

Вона зазначила, що нині разом з іншими українськими артистами готує ініціативу, аби вирішити проблему присутності росіян у лайнапах міжнародних музичних фестивалів.

Поки ж Аліна обіцяє, що зробить усе можливе на Sziget, аби російським артистам було соромно за те, що їхня країна розв'язала жахливу війну в Україні.

"На Sziget я готую особливе шоу. Зроблю все можливе, аби ці артисти могли відчути сором за те, що вони є частиною суспільства, котре веде війну проти України та проти вільного світу", – наголосила співачка.

Фестиваль "Sziget" – один із найбільших європейських фестивалів, що відбувається щоліта в серпні на острові в Будапешті. Цього року пройде 10-15 серпня.

На фестиваль запрошені такі українські артисти, як Krapka;Koma, Ragapop, Luiku, E.Lina, Fo Sho, Kazka, Daria Kolosova та Etapp Kyle, Constantine, DJ MIURA та Postman. З російських артистів там буде виступати Ніна Кравіц.

Зараз ви читаєте новину «Alina Pash збирається виступити на одній сцені з російськими виконавцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути