четвер, 08 вересня 2022 15:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Я не хотів іти воювати" – актор Стороженко розповів, як зі сцени опинився в окопах

"Я не хотів іти воювати" – актор Стороженко розповів, як зі сцени опинився в окопах
Актор київського "Молодого театру" Віктор Стороженко поділився своєю історією. Фото: instagram.com/martinfildman

Актор київського "Молодого театру" Віктор Стороженко поділився, як після 24 лютого пішов захищати Україну від російської навали.

Він наполовину африканець, виріс у Криму. І вже після Революції гідності перейшов на українську свідомо. А після повномасштабного вторгнення Росії в Україну вивіз родину за кордон і поповнив лави легіону "Свобода". У бою зазнав поранень і зараз реабілітується в Києві. Своєю історією поділився в інтерв'ю ТСН.

"Ми жили в Криму, поруч завжди була Росія, в "тєліку" Росія, все російське я називав наше", – розповів він.

Але головний його спогад про рідний Севастополь – расизм місцевих.

"Я іду вулицею, мене бачать дівчата і так – хі-хі-хі. І я проходжу – і чую, що за спиною хтось сміється. Знаєш, як це вбиває? Це вбиває сильніше, ніж тебе б'ють", – сказав Стороженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доводилося скидати вибухівку" – Ярмак розповів про службу та "подарунки" від росіян

Згодом переїхав навчатися до Києва. Тут і зустрів майбутню дружину – колегу-акторку Настю. У пари народився син Мартін. За три дні до війни вони дізналися, що Настя знову вагітна. Зараз пара чекає на дівчинку. Однак актор розповів, що спершу вони з дружиною думали про аборт, бо не знали, як буде далі.

"Тобі страшну річ сказати? Просто це колись побачить моя дитина… Але, напевно, вона має це знати. Ми хотіли аборт зробити. Ми не розуміли, як ми будемо. Однак Бог сказав: "Ви не зробите аборт". Бо ми потрапили до Польщі, а в Польщі заборонені аборти", – розповів він.

Актор міг поїхати з ними: мав білий білет, але вирішив залишитися.

"Ти маєш зрозуміти, що мені було страшно. Мені було дуже страшно. Я не хотів іти воювати. Якщо перші дні ми стояли першою лінією, а хтось перед нами воював, ми такі: "Ну, ми тут стоїмо, а там воюють якісь професіонали". То тепер ми професіонали. Це настільки відповідально, що ти розумієш – ти і є той, хто має виграти", – додав Стороженко.

Стороженко розказав про наслідки поранення на передовій. У серпні під час важкого артилерійського бою в Бахмутському районі на позиції ЗСУ, які він утримував, прилетіла касетна міна. Солдат батальйону "Свобода" зазначив, що йому пощастило.

Зараз ви читаєте новину «"Я не хотів іти воювати" – актор Стороженко розповів, як зі сцени опинився в окопах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути