середа, 22 червня 2011 14:33

10 найбільших і найдорожчих яхт олігархів
10

Dubai
Фото: Фото: yachta.com
Eclipse
Al Salamah
Savarona
Rising Sun

Яхта для олігарха - це не просто судно, але й спосіб продемонструвати оточуючим свою фінансову міць. Розмір дійсно має значення: жоден поважний мільярдер не заведе яхту меншу за 60 метрів, пише газета Daily Mail.

Найбільша яхта у світі - Eclipse, належить російському олігарху Роману Абрамовичу. За судно, довжиною близько 170 метрів, мільярдер виклав близько $ 1 млрд. Броньовані яхта-рекордсмен оснащена двома вертолітними майданчиками, власною системою виявлення ракет і невеликим підводним човном. Eclipse обслуговує екіпаж з 70 чоловік, а одна заправка корабля коштує $ 650 тис.

До запуску яхти Абрамовича першість належала яхті Dubai, що належить прем'єр-міністру ОАЕ Мохаммеду шейху ібн Рашид аль-Мактуму. Шейх придбав її в 2006 році, тоді 162-метрове судно коштувало власнику більш ніж $ 300 млн. Крім вертолітного майданчика і "гаража" для підводного човна, на Dubai є величезний кінозал та корт для гри у сквош.

Трохи скромніша яхта Al Said належить султанові Оману. 155-метрове судно спустили на воду в 2008 році. На кораблі з легкістю поміститися команда з 154 чоловік, 70 гостей і оркестр з 50 чоловік.

Принцу Саудівської Аравії Султану ібн Абдулазізу також є чим похвалитися. Його розкішну 140-метрову яхту Al Salamah обслуговує команда з 96 чоловік. Цей корабель - лише молодша сестра в сімействі човнів, що належать королівській сім'ї, їх 147-метрова яхта Prince Abdulaziz оснащена за останнім словом техніки.

Раніше серед власників найдорожчих яхт значився екс-президент Єгипту Хосні Мубарак. Тепер його 146-метрова El Horriya належить флоту країни.

Серед мільярдерів звичайною справою є так звана "війна яхт": корабель повинен бути не просто розкішним, а й обов'язково кращим, ніж у інших. Замовляючи 138-метрову Rising Sun, американський медіа-магнат Девід Геффен поставив умову: яхта повинна переплюнути легендарну Octopus, що вважалася до 2004 року найдорожчою яхтою в США.

Інколи власники найдорожчих яхт воліють залишитись інкогніто. Наприклад, 134-метрова суперяхта Serene - частий гість причалів поблизу розкішних курортів, однак з часів її останнього продажу невідомо, кому вона належить.

Одна з найстаріших серед кращих у світі яхт - 135-метрова Savarona, що належить Туреччині. Її побудували в 1931 році, за оснащенням корабель значно випереджав свій час. Яхта пережила пожежу в 1979 році, яка практично її знищила, але після реставрації продовжує плавати.

Зараз ви читаєте новину «10 найбільших і найдорожчих яхт олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути