На вулиці Великій Житомирській у Києві відкрили ресторан "Черный поросенок". На вході гостей зустрічають двоє дівчат з міні-пігами на руках.
"Він не такий легкий, як здається", - каже одна з дівчат і опускає порося на землю. Воно крутиться під ногами, пробує жувати шнур від провідника.
У ресторані гості збираються о 20.00. Фуршетчики обступають стіл з канапками, хамоном і сиром. На барі розливають безкоштовне вино і пиво. У зал проходить травесті діва Монро. Випиває бокал білого вина, сідає за столик біля входу.
"Тут ганделик був ще за часів Київської русі, - каже ведучий вечірки. - А в радянські часи у цьому підвалі з-під поли можна було купити свинину. Її продавали нелегально завгоспи гастроному, який працював на Великій Житомирській. Незаконно куплену свинину у народі називали "чорною". Ми ресторан тому й назвали "Чорне порося".
"Що той ведучий плете? - обурюється один з гостей, русявий хлопець у легкій зеленій сорочці. - Тут не міг бути гендель, бо за 100 метрів Десятинна церква".
Шеф-кухар ресторану виносить на підносі запечене порося. Його розрізають на дрібні шматки. Фуршетчики налітають на блюдо, розбирають його за 5 хв.
"Почекайте, не з'їдайте все, я ще не встигла сфотографуватися з поросям", - просить дівчина модельної зовнішності. На підносі залишаються одні кістки.
Коментарі
1