пʼятниця, 16 грудня 2011 09:08

Знижено "дефолтні" рейтинги найбільших у світі банків

Знижено "дефолтні" рейтинги найбільших у світі банків

Рейтингове агентство Fitch Ratings пізно ввечері у четвер знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) семи з недавно поставлених на перегляд найбільших банків світу в зв'язку з майбутніми труднощами у банківському секторі  на тлі слабкого економічного зростання і посилення регулювання.

Про це пише Forbes.

Зокрема, рейтинги американських банків Goldman Sachs Group Inc., Bank of America Corp. і Citigroup Inc. знижені з "А +" до "А". Рейтинги британського Barclays, французького BNP Paribas, швейцарського Credit Suisse і німецького Deutsche Bank опустили з "АА-" до "A".

Довгострокові та короткострокові РДЕ були підтверджені для Morgan Stanley, Societe Generale і UBS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз зростання економіки України знизять на 1% - аналітик Moody's

Крім того, Fitch погіршило оцінку фінансової стійкості всіх перерахованих банків, крім UBS. Рейтинг стійкості Bank of America знижений з "a-" до "bbb", інших банків-до "a-", "a" або "a+", для UBS цей показник підтверджений на рівні "a-".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз рейтингів України погіршено до "негативного" - Moody's

На думку аналітиків Fitch, найбільші банки досягли серйозних успіхів на шляху зміцнення капіталу та накопичення ліквідності, проте їх уразливість перед несприятливими ринковими умовами зберігається. При цьому складність моделей діяльності фінкомпаній ускладнює оцінку потенційних збитків у разі фінансових потрясінь.

Разом з тим Fitch вважає, що ситуація в світовій банківській системі нині набагато краща, ніж у 2008 році, в розпал банківської кризи.

Зараз ви читаєте новину «Знижено "дефолтні" рейтинги найбільших у світі банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути