четвер, 15 грудня 2011 10:07

Прогноз рейтингів України погіршено до "негативного" - Moody's

Прогноз рейтингів України погіршено до "негативного" - Moody's

Рейтингове агентство Moody's Investor's Service переглянуло прогноз по рейтингах боргових зобов'язань уряду України в національній та іноземній валюті "B2" з "стабільного" на "негативний".

Зниження прогнозу пов'язано з ризиками у сфері бюджетного фінансування України і надходження зовнішньої ліквідності, а також знижувальними ризиками для економічного зростання та політичної стабільності країни, наголошено в прес-релізі агентства, передає Інтерфакс-Україна.

"Негативний" прогноз також поширюється на стелю рейтингу країни Україна "B1" і стелю рейтингу по депозитах в іноземній валюті "В3".

Нагадаємо, 14 грудня керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький заявив, що у листопаді ніякої ревізії базових процесів не відбулося, інфляція буде по року менше за бюджетний орієнтир, а економічне зростання буде трохи вищим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання промвиробництва сповільнилося до 3,8%

Крім того, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента п'яти великих європейських банків, інформує РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка України зросте максимум на 1% - екс-заступник міністра

Дії прийняті відносно наступних фінансових організацій: французьких Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM) і Credit Agricole, данського Danske Bank, фінського OP Pohjola Group і нідерландського Rabobank Group.

Зараз ви читаєте новину «Прогноз рейтингів України погіршено до "негативного" - Moody's». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути