вівторок, 30 жовтня 2012 14:12

За 9 місяців "покращення" ВВП не зміг дотягнути навіть до 1,5%

За 9 місяців "покращення" ВВП не зміг дотягнути навіть до 1,5%
Зростання ВВП України за 9 місяців уповільнилося та становило дещо нижче 1,5%. Фото: forexaw.com

Через негативну динаміку в машинобудуванні зростання ВВП України за 9 місяців уповільнилося та становило дещо нижче 1,5% порівняно з відповідним періодом минулого року.

Такі дані навів Департамент економічного аналіз та прогнозування Національного банку України (НБУ) в аналітичній записці "Аналіз інфляції" за вересень 2012 року.

"Уведення з 1 вересня Російською Федерацією утилізаційного збору на імпортовані автомобілі обумовило зменшення обсягів машинобудування на 20,1% у річному вимірі, зокрема виробництва легкових автомобілів на 36.3%. Саме це спричинило зниження обсягів промислового виробництва у вересні на 7% у річному вимірі, а за 9 місяців - на 1,2% порівняно з відповідним періодом минулого року", - уточнено в повідомленні НБУ.

За даними Нацбанку, падіння обсягів металургійного виробництва уповільнилося з 12,5% у серпні в річному вимірі до 9,4% у вересні, а за вирахуванням сезонного фактора зростання у вересні становило близько 1%.

"У вересні також спостерігалося уповільнення падіння обсягів будівельних робіт до 15% з 16,3% у серпні в річному вимірі, зокрема відбулося зростання обсягів робіт із підготовки будівельних ділянок більше, ніж на 10% у річному вимірі, що свідчить про поступове відновлення активності галузі", - зазначили в НБУ.

Регулятор зауважив, що підвищення соціальних стандартів населення сприяло підтримуванню зростання реальних заробітних плат високими темпами, що в свою чергу забезпечило збереження високого рівня внутрішнього попиту.

"Так зростання обороту роздрібної торгівлі за січень - вересень становило 16% порівняно з відповідним періодом минулого року, зростання обсягу наданих послуг за січень - серпень - 11,2%", - йдеться в аналітичній записці НБУ.

Зараз ви читаєте новину «За 9 місяців "покращення" ВВП не зміг дотягнути навіть до 1,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути