пʼятниця, 26 жовтня 2012 14:25

ВВП України впаде до 1,7% - E&Y

ВВП України впаде до 1,7% - E&Y
Ernst & Young переглянула прогноз зростання ВВП України в 2012 р. з 3,1% до 1,7%. Фото: thoughtleadershipstrategy.net

Британська аудиторська компанія Ernst & Young знизив прогноз зростання ВВП України в 2012 році з 3,1% до 1,7%.

Про це сказано в Прогнозі розвитку швидкозростаючих ринків", підготовленому компанією.

"На тлі очікуваного зниження темпу зростання ВВП, який склав лише 2% у січні-липні, а також у світлі майбутніх виборів у жовтні уряд пообіцяв реалізувати більший обсяг державних інвестицій, щоб компенсувати спад промислового експорту. Це стане тягарем для бюджету, дефіцит якого все більше збільшується, що підвищує ризики девальвації гривні. Таким чином, прогноз зростання економіки в 2012 р. за нашими прогнозами знижений до 1,7%", - говориться в прогнозі.

На думку експертів, незважаючи на ризики уповільнення зростання, експорт в країни ЄС може зрости на 4% в 2013 р. і більш ніж 5% в 2014-16 рр. Поліпшення перспектив експорту газу і можливе пожвавлення економіки ЄС може стимулювати український експорт і приплив капіталу в країну.

"Згідно з дослідженням, річні темпи зростання економіки, наближені до 5%, слід очікувати не раніше 2014 року - за умови відновлення попиту і припливу капіталу з ЄС, а також збільшення обсягів транзиту російського газу в Європу і видобутку газу в Україні. Україна знаходиться серед 25 швидко зростаючих економік, на які звернено увагу світових інвесторів. Високий рівень ризиків, властиві нашому ринку, компенсується можливістю отримати значний прибуток", - зазначив керуючий партнер Ernst & Young в Україні Олексій Кредісов.

Зараз ви читаєте новину «ВВП України впаде до 1,7% - E&Y». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути