четвер, 05 грудня 2013 17:22

Янукович думає, що Китай дасть $8 мільярдів

Янукович думає, що Китай дасть $8 мільярдів
Україна може розраховувати на $8 млрд інвестицій з Китаю, каже Віктор Янукович. Фото: president.gov.ua

Китай може інвестувати в Україну близько $8 млрд.

Це можуть забезпечити документи, підписані в рамках державного візиту президента Віктора Януковича в Китай.

"Підписані сьогодні документи розширюють економічне співробітництво. Ми ще не рахували, скільки це буде в грошовому еквіваленті, але раніше ми робили підрахунки, що йдеться приблизно про 8 мільярдів доларів залучення інвестицій в економіку України", - сказав Янукович в Пекіні.

За його словами, документи, які ще доопрацьовуються та будуть підписані найближчим часом, також значно збільшать обсяг інвестицій з китайської сторони в українську економіку.

Янукович підкреслив, що під час переговорів сторони обговорили питання активізації стратегічного партнерства і перехід до практичної реалізації низки спільних проектів у таких галузях, як авіа- і суднобудування, АПК, енергетика, в тому числі відновлювальна, будівництво низки інфраструктурних об'єктів.

"Обговорення у вузькому колі було більш конкретним. Ми відзначили переклад роботи міжурядової українсько-китайської комісії на постійний контроль за виконанням доручень голів держав, перегляд і відновлення програми стратегічного партнерства з погляду її розширення, у тому числі договірно-правової бази, і значне розширення інвестиційних програм", - підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович думає, що Китай дасть $8 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути