понеділок, 23 січня 2012 21:52

Якщо бюджет не змінять, вчителі та медики не матимуть зарплати два місяці

Якщо бюджет не змінять, вчителі та медики не матимуть зарплати два місяці

Грошей в бюджеті на 2012 рік вистачить аби платити медикам і освітянам на місцях зарплату лише 10 з 12 місяців у році. Про це заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

"На засіданні Кабміну Азаров говорить про підняття зарплати медикам, але в той же час в бюджеті закладають суму, що покриває потребу в фінансуванні галузі на 74% від потреби. Те саме з освітою – 72%. Для спортивних та фізкультурних закладів Тернопіль отримав фінансування на рівні 12%-14%. І така ситуація по всій Україні – я маю дослідження Асоціації міст, яке показує, що обласним центрам в соціальній сфері не вистачить двох мільярдів гривень, аби забезпечити до кінця року виплату зарплати та заплатити за енергоносії", — каже Надал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" ухвалений бюджет назвали "бюджетом Межигір'я"

Минулого року Тернопіль витратив 40 мільйонів з міського бюджету, аби здійснити виплати, які б мали фінансуватися з державного.

"Для міста це величезна сума. Ми на всі дороги за рік 20 мільйонів тратим. Коли ж звернулися в Кабмін, аби нам дорахували необхідну суму коштів, то Мінфін відповів, що потрібно діяти згідно бюджетного кодексу. А кодекс передбачає зменшити витрати у відповідності до виділених коштів", — зауважив міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганці про бюджет: влада розпочала війну проти власного народу

У той же час мер запевняє, що в місті не планують звільняти вчителів та освітян.

"З Асоціації міст вже пішло звернення в Кабмін про дофінансування, плануємо подібний лист оформити від міської ради – сесійно. Надіюся, їм стане розуму внести зміни до держбюджету, тим більше, що це виборчий рік. Бо інакше жоден місцевий бюджет таких витрат не закриє", — зазначив Сергій Надал.

Зараз ви читаєте новину «Якщо бюджет не змінять, вчителі та медики не матимуть зарплати два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути